‘Jolla uit financiële nood’

Smartphonefabrikant en softwareontwikkelaar Jolla is uit de financiële nood. Uit de notulen van de laatste vergadering blijkt dat er een geldschieter is gevonden. Wie de financiële steun geeft is nog onbekend.

‘Jolla uit financiële nood’ jolla

Het is erg spannend geweest bij het Finse bedrijf Jolla. Na een moeizame start leek het erop dat het bedrijf niet lang meer zou bestaan. De plannen voor de eerste smartphone met het zelfontwikkelde besturingssysteem, Sail OS, zouden in het water vallen. Daarnaast heeft Jolla een tablet ontwikkeld en laten financieren met crowdfunding. Ook dit project dreigde te vervallen.

Toch is er uit de notulen van een ‘collaboration meeting’ naar boven gekomen dat er weer geld is om verder te gaan. Het is nog onduidelijk of het geld bij elkaar gesprokkeld is door bestaande investeerders, of dat er een nieuwe investeerder bij is gekomen.

Het nieuws is woensdag intern verteld. Waarschijnlijk laat het bedrijf vrijdag via een blog weten wat de situatie nu is.

De oplossing van het geldprobleem betekent dat er verder gewerkt kan worden aan de Jolla Aqua Fish, de eerste smartphone met Sailfish OS, die in massaproductie geproduceerd gaat worden. Daarnaast is het ook goed nieuws voor de mensen die meegedaan hebben met de crowdfundactie van de Jolla tablet.

Bron: Jolla

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters