‘Jolla uit financiële nood’

Smartphonefabrikant en softwareontwikkelaar Jolla is uit de financiële nood. Uit de notulen van de laatste vergadering blijkt dat er een geldschieter is gevonden. Wie de financiële steun geeft is nog onbekend.

‘Jolla uit financiële nood’ jolla

Het is erg spannend geweest bij het Finse bedrijf Jolla. Na een moeizame start leek het erop dat het bedrijf niet lang meer zou bestaan. De plannen voor de eerste smartphone met het zelfontwikkelde besturingssysteem, Sail OS, zouden in het water vallen. Daarnaast heeft Jolla een tablet ontwikkeld en laten financieren met crowdfunding. Ook dit project dreigde te vervallen.

Toch is er uit de notulen van een ‘collaboration meeting’ naar boven gekomen dat er weer geld is om verder te gaan. Het is nog onduidelijk of het geld bij elkaar gesprokkeld is door bestaande investeerders, of dat er een nieuwe investeerder bij is gekomen.

Het nieuws is woensdag intern verteld. Waarschijnlijk laat het bedrijf vrijdag via een blog weten wat de situatie nu is.

De oplossing van het geldprobleem betekent dat er verder gewerkt kan worden aan de Jolla Aqua Fish, de eerste smartphone met Sailfish OS, die in massaproductie geproduceerd gaat worden. Daarnaast is het ook goed nieuws voor de mensen die meegedaan hebben met de crowdfundactie van de Jolla tablet.

Bron: Jolla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters