Jolla wil tablet via crowdfunding op de markt brengen

Het Finse Jolla wil zijn tablet via crowdfunding op de markt brengen. De tablet draait op Sailfish, het open source-besturingssysteem van Jolla. De Finse fabrikant zet onder andere in op de privacy van de gebruiker. Ook kun je meedenken met de ontwikkeling van de Jolla Tablet. De eerste duizend exemplaren kosten 189 dollar per stuk.

Jolla wil tablet via crowdfunding op de markt brengen jolla3

“Wij hebben respect voor onze klanten”, schrijft Jolla op zijn crowdfundpagina. “Sailfish is daarom totaal onafhankelijk. We delen of verkopen nooit je data, dat staat in de statuten van ons bedrijf. Er zijn geen achterdeuren waardoor derde partijen je activiteiten kunnen monitoren. Samen met de open source-gemeenschap blijven we de privacymogelijkheden telkens verbeteren als de kans zich voordoet.”

De Jolla-tablet heeft nog geen naam. Multitasken gaat volgens de Finse fabrikant zeer makkelijk met de tablet en ook via handgebaren is de tablet te besturen. Omdat ook Android-apps op Sailfish kunnen draaien, is het app-aanbod heel breed. Jolla is een Fins bedrijf dat is opgericht door oud-medewerkers van Nokia.

Jolla legt uit waarom het kiest voor crowdfunding. “Crowdsourcing stond aan de basis van zoveel ongelooflijke, inspirerende en onafhankelijke producten. Dat past helemaal in Jolla’s straatje”, schrijft het bedrijf. “Als mensen hun krachten bundelen, wordt er iets van betekenis gemaakt. Daarom willen we je betrekken bij de totstandkoming van de Jolla Tablet.”

De Jolla Tablet krijgt een 64 bit-processor van Intel, die met vier kernen 1,8 GHz klokt. Hij heeft 2GB werkgeheugen en 32GB uitbreidbaar geheugen. Het scherm heeft een formaat van 7,85 inch en een resolutie van 2048×1536 pixels. De pixeldichtheid is met 330 ppi voor een tablet zeer behoorlijk. De batterij is met 4300 mAh niet bijzonder groot. De Jolla Tablet schiet foto’s in 5 en 2 megapixel. Hij weegt 384 gram en is 8,3 millimeter dik. Verder meet hij 203 bij 137 millimeter.

“We willen dat meer gebruikers aan de gang gaan met Sailfish. Elke cent van deze actie wordt gestoken in de productie van de tablet. Elk dubbeltje wordt omgedraaid. Als er genoeg vraag is naar 2000 exemplaren, dan gaan trappen we het project af. Belangrijker is dat er dan bewezen is dat de consument dit product echt wil hebben.”

Update op 19/11/2014 om 12:20 uur:

Inmiddels is de update binnen twee uur gefund. Daarmee zal Jolla de tablet daadwerkelijk gaan ontwerpen en in productie nemen. Onduidelijk is nog wanneer de tablet op de markt moet gaan komen.

Jolla wil tablet via crowdfunding op de markt brengen jolla1 
Jolla wil tablet via crowdfunding op de markt brengen jolla2 
Jolla wil tablet via crowdfunding op de markt brengen jolla4 
Jolla wil tablet via crowdfunding op de markt brengen jolla5 

Bron: IndiGoGo

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters