Jolla's tabletplannen gaan door; crowdfunding geslaagd

De plannen van Jolla om een tablet uit te brengen gaan door. Het bedrijf wil de tabletplannen via crowdfunding bekostigen en dat is ruimschoots gelukt. Er was 380.000 dollar nodig, inmiddels hebben 7370 mensen al voor 1,18 miljoen dollar aan steun beloofd.

Jolla's tabletplannen gaan door; crowdfunding geslaagd jolla shop jolla tablet people powered

Jolla, voor wie het vergeten was, is opgericht door ex-Nokiamedewerkers die verder zijn gegaan waar MeeGo is opgehouden. Dit besturingssysteem is verder ontwikkeld en omgedoopt tot Jolla Sailfish. Vorig jaar zag de eerste smartphone met dit OS het daglicht.

Om te vieren dat de tabletplannen zo ruimschoots zijn gesteund, heeft Jolla de prijs van die smartphone tijdelijk met honderd euro verlaagd. Europese kopers kunnen hem tot dinsdag bestellen voor 249 euro, in plaats van 349 euro.

Jolla wil een tablet uitbrengen met het eigen open-source Sailfish besturingssysteem erop. Dat is compatibel met Android-apps. Die kunnen er dus op draaien, net als op de eerder uitgebrachte smartphone. Op die manier hoeft niemand die van Android op Jolla overstapt, zijn apps te missen.

De smartphone kreeg niet echt een overweldigende ontvangst door het publiek. Alleen mensen met een grote voorliefde voor iets geheel anders dan Android of de iPhone willen de Jolla-smartphone. Daarom werden opmerkingen van Jolla-CEO Marc Dillon schamper ontvangen. ”Ik denk dat we de tablets binnen de kortste keren hebben uitverkocht”, zei hij. “Ik denk dat we heel snel onze doelstellingen behalen.”

Gezien de massale financiële steun lijkt dat niet onwaarschijnlijk. De tablet gaat nu in productie en ergens halverwege 2015 zullen de eerste exemplaren worden opgestuurd naar de mensen die via Indiegogo het initiatief met geld hebben gesteund.

Jolla's tabletplannen gaan door; crowdfunding geslaagd screen shot 2014 11 19 at 11 36 54 am 

Bron: Techcrunch

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters