Jon Rubinstein van WebOS verlaat HP

Jon Rubinstein, voormalig baas van Palm’s WebOS-team, verlaat HP. Hij vindt het welletjes bij de computerfabrikant, die negentien maanden geleden Palm kocht voor het WebOS-besturingssysteem en dat nu alweer overboord heeft gekieperd.

HP Pre 3

Rubinstein heeft een carriere achter de rug die hem langs veel grote en belangrijke bedrijven heeft gebraxht. Hij werkte voor Apple, NeXT (het bedrijf van Steve Jobs toen die niet bij Apple werkte), Firepower en Palm. En toen die laatste door HP werd overgenomen, dus bij HP. Wat hij nu gaat doen weet hij nog niet. ”Een beetje zwemmen en een lunch eten” zei hij op vragen hierover. En, voegde hij eraan toe, wat tijd met zijn gezin doorbrengen.

HP wordt door hem beticht van mismanagement. ”Ik had in die negentien maanden vier CEO’s!” meldt hij met meer verontwaardiging dan verbazing. Het was sowieso zijn intentie om niet langer dan twee jaar na de overname van Palm bij HP te blijven. Over het mislukte WebOS-plan van HP is hij teleurgesteld. Bij Palm, zo verklaart hij, ‘waren we te vroeg aan het eind van de startbaan’ en HP hielp het ooit veelbelovende OS al helemaal om zeep: dat bedrijf zat zelf in grote problemen, en bleek niet in staat om WebOS tot een succes te maken.

Bron: The Register

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters