Jongere kiest voor design, oudere voor betrouwbaarheid bij keuze mobiele telefoon

Oudere gebruikers van mobiele telefoons kiezen vaker dan jongeren voor een betrouwbaar toestel zonder veel toevoegingen. Jongeren willen die juist wel en kijken daarnaast meer naar het design van een telefoon. Jongeren gaan opvallende kleuren ook niet uit de weg. Dat blijkt uit een onderzoek van webshop Typhone op basis van 50.000 verkochte toestellen.

Jongeren kiezen voor design

De jongere mobiele bellers kiezen bijna altijd voor een smartphone. Zij kiezen vaker op basis van uiterlijk hun telefoon uit. Dat blijkt ook uit de keuze van deze groep voor de HTC One, die wordt bewonderd vanwege zijn bijzondere ontwerp. Uit het onderzoek blijkt dat voor meer dan een derde van de 18- tot 24-jarigen het uiterlijk van het toestel de belangrijkste reden is om het te kopen. Geheel in tegenstelling tot de 55-plussers, waarbij dit slechts voor een achtste van de mensen geldt.

Jongere vrouwen kijken naast het ontwerp bovendien naar de kleur. De roze Huawei Ascend P6, een dunne telefoon, ziet er zeer opvallend uit en vindt vooral onder deze jonge vrouwen veel aftrek. De jongere mannen met veel kennis van de technische snufjes kiezen vaak voor een LG Nexus 5. Dit toestel is onder regie van Google zelf gemaakt.

Jongeren letten op de kosten

Andere overwegingen van jongeren om voor een bepaald toestel te gaan, zijn de kosten en de keuzes van hun vrienden. Zij volgen vaak de trend die gangbaar is in hun leeftijdsgroep en zijn gevoelig voor de mening van leeftijdsgenoten. Veel jongeren geven aan dat zij dezelfde telefoon willen hebben als een van hun vrienden. Het maandtarief van een telefoonabonnement dat bij het toestel komt, speelt ook sterk mee bij de keuze van een toestel. Waarbij geldt dat steeds vaker voor sim only wordt gekozen ten opzichte van een prepaid abonnement. Bij jongeren speelt ook mee of het toestel een topmerk is, of een merk dat nog maar net op de markt is verschenen en zich nog niet heeft bewezen. De kosten en de omvang van het toestel doen er voor jongeren minder toe dan voor ouderen.

Hieronder is de top tien van populairste toestellen bij de jongere gebruikers te zien. Lees het volledige blog snel verder op Simyo.nl.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters