Jony Ive terug aan het roer van Apple’s ontwerpstudio

In 2015 werd Jony Ive gepromoveerd tot Chief Design Officer. In deze nieuwe functie kon hij zich losmaken van zijn dagelijkse leiding­gevende verantwoordelijkheden en focussen op bepaalde projecten die belangrijk (of gewoon leuk) voor hem waren.

Die verandering is nu teruggedraaid en Ive staat opnieuw aan het roer van Apple’s studio. Hij krijgt wederom de dagelijkse leiding over het design van software en hardware. Zo bevestigt Apple tegenover Bloomberg.

Tim Cook en Jony Ive met de iPhone X
Jony Ive met Tim Cook

Apple Park voltooid, Ive terug

Komt Ive terug omdat het de foute kant op ging en Apple zich schaamde voor de notch van de iPhone X of de kritiek op de nieuwe MacBook Pro? Nee. Apple’s designgoeroe richtte zich de afgelopen tijd op het ontwerp van het nieuwe Apple-hoofdkantoor. Ive was erg betrokken bij de indeling en het interieur van Apple Park. Nu die taak erop zit, is de designer klaar om de dagelijkse leiding over de studio over te nemen.

Jony Ive Apple

Na het promoveren van Ive in 2015 werden twee nieuwe managers aangesteld. Richard Howarth werd Vice President of Industrial Design en Alan Dye kreeg de titel Vice President of User Interface Design. Met de terugkeer van Ive aan het roer, verdwijnen Howarth en Dye uit de picture.

Sabbatical

Er gingen lange tijd geruchten over een eventueel vertrek van Apple’s sterdesigner. Hij zou minder betrokken zijn bij het ontwerp van Apple-producten en iets anders willen dan de leiding over de studio hebben. De sabbatical waarbij Ive zich op Apple Park kon uitleven, heeft er namelijk voor gezorgd dat hij weer zin heeft om aan Apple-producten te sleutelen.

In een interview liet de ontwerper zich onlangs al enthousiast uit over zijn nieuwe studio waar verschillende experts veel meer samen gaan werken. Check ook zijn verrassende mening over de iPhone 7 Plus.
Dit artikel verscheen als eerste op Onemorething.nl.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters