'Jony Ive gaat alle leren accenten uit iOS slopen'

Volgens The New York Times zal Jonathan Ive er eigenhandig voor gaan zorgen dat alle nagemaakt motiefjes in uit iOS gehaald worden. Ive zal nadrukkelijk zijn eigen design-stempel gaan drukken op het systeem.

Sinds begin deze week plots bekend werd dat de topman van iOS, Scot Forstall, ontslagen is bij Apple gaan de wildste geruchten over het mogelijke vertrek van de topman en wat dit gaat betekenen voor iOS. Inmiddels is duidelijk dat Forstall intern bij Apple niet helemaal lekker lag en hij altijd gedoogd werd door Steve Jobs omdat de twee het zelfde dachten over de ontwikkeling van software. Sinds Jobs echter overleden is, is de positie van Forstall wankel geworden en aangezien hij net als Jobs sociaal gestoord zou zijn konden veel managers niet met hem samenwerken.

De druppel die de emmer deed overlopen voor Apple CEO Tim Cook was het feit dat Forstall niet de brief wilde ondertekenen die Apple geschreven heeft naar haar klanten om zo zijn verontschuldiging aan te bieden voor het Apple Maps debacle. Hierdoor moest de CEO van Apple de brief ondertekenen en werd Forstall intern het vuur aan de schenen gelegd wat niet veel later tot zijn ontslag heeft geleid.

Inmiddels is Craig Federigh, momenteel ook topman van OS X, naar voren geschoven als topman van iOS. Echter gaat de befaamde Jony Ive voortaan over het design van iOS. Ive ontwerpt momenteel met zijn team alle hardware producten van Apple en gaat nu volgens The New York Times ook zijn stempel drukken op iOS.

Daar waar Steve Jobs en Scot Forstall fan waren van neppen leren motiefjes in het OS, onderanderen terug te vinden in het adresboek, is Ive van mening dat het allemaal veel strakker kan en moet. De verwachting is dan ook dat in iOS 7, dat ergens volgend jaar op de markt komt, de eerste grafische wijzigingen te zien zullen zijn die afkomstig zijn van Ive’s hand. Ive zal net als bij het ontwerp van de MacBook’s, iPads en iPhones voor minimalisme gaan en simpliciteit, zo meent de bron.

Apple iOS 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Danijel -

   Mwah, imho te vroeg voor. IOS 6 is net uit dus ze hebben nog 9 maanden om het vol met nieuwe functionaliteit te stoppen.. Duidelijk is imho idd wel dat het UI anders eruit gaat zien voorzichtig..

 1. Willem de groot -

  Ben anti apple maar vind het verhaal van Ive over de leren motiefjes erg lachwekkend als hij dit zo heeft gezegd. bij software ontwikkeling komt wel wat meer kijken dan design alleen.. dit is toch wel het meest makkelijke stuk daarvan.
  Starks maakt hij het wat strakker en denkt dan de man te zijn. Proccesen en implentatie enz op de achtergrond zijn toch wel de voornaamste dingen, en Jobs en Forstall hebben dit met een team uiteraard ontwikkeld. Beetje vreemd dat deze mensen nu als gek worden bestempeld door hun eigen mensen. doet het imago van het bedrijf lijkt mij geen goed.

  1. Danijel -

   Imho is het design juist het belangrijkst. Tuurlijk moet het achterliggende systeem goed, stabiel en snel werken. Maar ik denk dat de iPhone juist vanwege zijn OS en diens gemak zo groot is geworden. In die tijd, 2007 dus, was er simpelweg niets dat ook maar in de buurt kwam van gebruiksgemak etc.

   Daarnaast doen al die neppe leren motiefjes echt afbreuk af aan het OS. Ik heb er wel vertrouwen in.

   1. Willem de groot -

    Dat OS saai is ben ik helemaal met je eens, kan absoluut strakker en frisser. Maar Jobs en Forestall hebben het wel gemaakt tot wat het nu is..en Apple groot gemaakt. Wat vind je ervan dat ze nu deze mensen een stempel geven..??

   2. Danijel -

    Ja is zeer zeker zo idd! Najah, als het boek over Steve Jobs hebt gelezen dan blijkt die gast ook echt letterlijk sociaal gestoord te zijn. Hij kon mensen heel goed motiveren, maar net zo goed afbranden ter plekken. Lijkt mij ook erg lastig om mee te werken….

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

ios 11.3

Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer… lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters