'Jony Ive gaat alle leren accenten uit iOS slopen'

Volgens The New York Times zal Jonathan Ive er eigenhandig voor gaan zorgen dat alle nagemaakt motiefjes in uit iOS gehaald worden. Ive zal nadrukkelijk zijn eigen design-stempel gaan drukken op het systeem.

Sinds begin deze week plots bekend werd dat de topman van iOS, Scot Forstall, ontslagen is bij Apple gaan de wildste geruchten over het mogelijke vertrek van de topman en wat dit gaat betekenen voor iOS. Inmiddels is duidelijk dat Forstall intern bij Apple niet helemaal lekker lag en hij altijd gedoogd werd door Steve Jobs omdat de twee het zelfde dachten over de ontwikkeling van software. Sinds Jobs echter overleden is, is de positie van Forstall wankel geworden en aangezien hij net als Jobs sociaal gestoord zou zijn konden veel managers niet met hem samenwerken.

De druppel die de emmer deed overlopen voor Apple CEO Tim Cook was het feit dat Forstall niet de brief wilde ondertekenen die Apple geschreven heeft naar haar klanten om zo zijn verontschuldiging aan te bieden voor het Apple Maps debacle. Hierdoor moest de CEO van Apple de brief ondertekenen en werd Forstall intern het vuur aan de schenen gelegd wat niet veel later tot zijn ontslag heeft geleid.

Inmiddels is Craig Federigh, momenteel ook topman van OS X, naar voren geschoven als topman van iOS. Echter gaat de befaamde Jony Ive voortaan over het design van iOS. Ive ontwerpt momenteel met zijn team alle hardware producten van Apple en gaat nu volgens The New York Times ook zijn stempel drukken op iOS.

Daar waar Steve Jobs en Scot Forstall fan waren van neppen leren motiefjes in het OS, onderanderen terug te vinden in het adresboek, is Ive van mening dat het allemaal veel strakker kan en moet. De verwachting is dan ook dat in iOS 7, dat ergens volgend jaar op de markt komt, de eerste grafische wijzigingen te zien zullen zijn die afkomstig zijn van Ive’s hand. Ive zal net als bij het ontwerp van de MacBook’s, iPads en iPhones voor minimalisme gaan en simpliciteit, zo meent de bron.

Apple iOS 
Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters