Jouw dataverbruik inzichtelijk maken met een provider app! – ADV

Heb jij dat ook wel eens? Wil je na een lange dag even op je telefoon internetten, zit je aan je dataverbruik! Hoe kun je nou zo snel al aan je limiet zitten? Simpel, tegenwoordig wordt de smartphone bijna alleen nog maar gebruikt voor mobiel internet.

Beltegoed

Een appje sturen, nutteloze informatie opzoeken, skypen of muziek luisteren, het wordt allemaal met mobiel data gedaan. Er wordt zelfs verwacht dat belminuten en sms-berichten binnen enkele jaren gratis bij je bundel zitten omdat er met name data wordt verbruikt.

Het mobiele dataverbruik groeit meer en meer
Dat het mobiele dataverkeer zo populair is, blijkt wel uit de cijfers. Het afgelopen jaar is het dataverbruik bijna verdubbeld! Dit is eigenlijk heel logisch want je kunt steeds meer met je smartphone en bedrijven passen hun diensten hier dan ook op aan. Maar waar gaat je data precies aan op? Vooral het online kijken van video’s of luisteren naar muziek kost je al snel veel data en ook het laden van websites met veel afbeeldingen verbruikt een hoop MB’s. Maar de stiekeme boosdoeners zijn de uiteenlopende apps die op elke telefoon geïnstalleerd zijn. En het is lastig om het precieze dataverbruik in te schatten.

De Vodafone app geeft meer inzicht in je dataverbruik
Vodafone is één van de grootste providers in Nederland en biedt haar klanten al jaren de My Vodafone app aan. In deze app kan de klant zijn of haar rekening controleren, bundels aan- of uitzetten en het verbruik controleren. Op het moment kunnen klanten alleen het totaal verbruikte data tegoed zien en verder niets. Hier gaat Vodafone iets aan doen! De provider werkt aan een update van de My Vodafone app om het dataverbruik inzichtelijker te maken. Dit is de data monitor, welke per app laat zien hoeveel data er door de betreffende applicatie verbruikt wordt.

Heb je een andere provider dan Vodafone?
Heb je een andere provider dan Vodafone, dan heb je natuurlijk niets aan deze update van de My Vodafone app. Gelukkig zijn er genoeg andere data apps die jij kunt downloaden zodat je meer inzicht krijgt in jouw verbruik zoals My Data Manager of Data Usage.

Gebruik je jouw telefoon vooral om mee te bellen en te sms’en? Dan heb je natuurlijk beltegoed nodig. Het opwaarderen van prepaid beltegoed of (data)bundels kan eenvoudig en snel via Beltegoed.nl.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters