Joystick voor mobieltjes krijgt Nederlandse première

De Zeemote, een joystick voor het spelen van games op mobiele telefoons, zal zijn internationale debuut in Nederland maken. Dat heeft verkoopmanager Jim Adams van Zeemote gezegd in een interview met Mobile Games Blog.

Het apparaat zal vanaf volgende week verkocht worden in combinatie met een Sony Ericsson W760i. Wie dan een W760i koopt, krijgt er een voucher bij, waarmee de Zeemote gratis te bestellen is. Op de telefoon zijn twee spelletjes voor de nieuwe joystick voorgeïnstalleerd. Adams zegt in het interview dat Zeemote voor Nederland heeft gekozen, omdat het een ‘innovatieve en progressieve markt’ is. Ook heeft Nederland ‘precies de juiste grootte’ voor de introductie van de Zeemote.

De controller van het gelijknamige Amerikaanse bedrijf, die al in januari werd aangekondigd, zal voorlopig niet los worden verkocht. Voor die strategie is volgens Adams gekozen omdat er voor de productlancering dan geen grote voorraad beschikbaar hoeft te zijn. Ook zou het product sneller ingeburgerd raken als het gratis bij bepaalde toestellen zit.

De Zeemote ziet eruit als een Nunchuk, de kleine controller die als aanvulling op Nintendo’s Wiimote wordt gebruikt. De joystick maakt via bluetooth verbinding met de telefoon, waarna voor de controller ontwikkelde games via de knoppen op de Zeemote bediend kunnen worden. Onder andere een Sonic-game en dartspelletje zijn ontwikkeld voor de ‘mobiele joystick’.

Bron: Tweakers.net

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters