Juniper: messaging-services groeien, maar verdringen de sms niet

Juniper Research heeft de messaging-services onder de loep genomen en geconstateerd dat die enorm gaan groeien. Het aantal gebruikers van dit alternatief voor sms en mms zal in 2016 wereldwijd meer dan 1,3 miljard bedragen.

Whatsapp

Dat is een verdriedubbeling van het aantal Instant Messaging-gebruikers van afgelopen jaar. De groei heeft veel te maken met de lancering van nieuwe IM-diensten, zoals Apple’s iMessage en de groei van bestaande diensten, zoals AIM van AOL, BlackBerry Messenger, Windows LOve, Skype en Yahoo Messenger. WhatsApp wordt in dit rijtje niet genoemd, maar die zal ook de nodige traditionele sms-jes overnemen.

De groei van die IM-diensten heeft veel te maken met het feit dat steeds meer mensen een smartphone hebben die deze diensten kunnen gebruiken. Op die manier worden via de data-abonnementen van deze toestellen de berichten gestuurd. Dat kost doorgaans veel minder dan een sms.

Juniper meldt echter dat de sms nog lang niet is uitgestorven. Het blijft de primaire tekstcommunicatie tussen telefoongebruikers. Waarom? ”SMS heeft één groot voordeel tegenover al die nieuwe diensten: zijn alomtegenwoordigheid. Met een SMS kan ik bijna elke telefoon ter wereld bereiken, als ik het nummer maar heb. Hoewel IM-diensten hun voordelen hebben, zoals realtime communicatie en het kostenloze aspect ervan, is de markt gefragmenteerd door diverse diensten die niet met elkaar praten.”

Bron: Fierce Mobile Content

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters