Juniper Networks: “Beveiliging voor smartphones nog flink onderschat door bedrijven en particulieren”

Volgens Juniper Networks wordt beveiliging op smartphones nog flink onderschat door zowel bedrijven als particulieren. Het bedrijf is dan ook met verschillende providers in gesprek om verschillende diensten zoals antivirus als premium service voor smartphones aan te bieden.

Dennis de Leest, Juniper Networks

Volgens Dennis de Leest, Security Engineer en trendwatcher bij Juniper Networks Nederland, zijn smartphones en tablets potentiële slachtoffers voor malware en virussen. Bedrijven en consumenten denken bij antivirus alleen maar aan hun computers en veel consumenten hebben speciale software om die te beschermen, zo laat de Leest weten aan All About Phones in een interview met het bedrijf.

Bij smartphones is dit echter anders en volgens de Leest staan zowel bedrijven als consumenten er niet bij stil dat smartphones tegenwoordig bijna evenveel mogelijkheden bieden als hun computers. Veel persoonlijke bestanden staan tegenwoordig op een smartphone en qua mogelijkheden doet een smartphone of tablet tegenwoordig bijna niet onder voor een computer.

De Leest pleit voor een totaaloplossing voor deze populaire apparaten in de vorm van Beveiliging, Connectiviteit en Management. Junos Pulse, een software pakket van Juniper Networks dat een dergelijke beveiliging biedt en tevens het apparaat op afstand kan managen, zou hiervoor een uitkomst kunnen zijn.

Aangezien bedrijven en consumenten er nog te weinig stil bij staan dat ze hun smartphones en tablets moeten beveiligen, pleit Juniper ervoor om providers zo ver te krijgen om de software te adopteren en als een service aan te bieden aan hun klanten. “Momenteel zijn we in gesprek met een aantal providers, om onze software als een premium service aan te bieden aan hun klanten”, aldus De Leest van Juniper Networks.

De Leest vervolgt: “Aangezien onze software geschikt is voor de grote mobiele OS’en, waaronder iOS, Android, Symbian, Windows Mobile en Blackberry, is het voor providers interessant om onze totaaloplossing aan te bieden. Zo kunnen ze een extra service aan hun klanten bieden en een nieuw inkomstenmodel opzetten.”

Juno Pulse iPhone

De Leest pleit er ook voor dat bedrijven tablets en smartphones in hun connectivity matrix plaatsen: “Je ziet dat steeds meer bedrijven ‘het nieuwe werken’ adopteren en daarbij zien we een trend dat bedrijven een zogenaamde ‘bring your own device’ policy nastreven. Hierdoor kan de werknemer een eigen tablet of smartphone inbrengen in het bedrijf waarmee het toegang krijgt tot bedrijfsgevoelige informatie. Bedrijven willen dat de verbinding uiteraard goed beveiligd is en met onze Junos Pulse oplossing kunnen we een VPN-verbinding tot stand brengen via SSL en beveiligen tegen bijvoorbeeld verlies en/of diefstal.”

Tot slot meent De Leest dat bedrijven zoals Juniper meer toegang dienen te krijgen tot de core van een mobiel operating system om zo de beveilingssoftware goed af te kunnen op het OS. “Momenteel krijgen we slechts van sommige ontwikkelaars beperkte toegang tot het systeem. We zouden nog veel effectiever kunnen zijn met onze software als we volledige toegang krijgen tot het systeem”.

Als voorbeeld noemt De Leest Google met het Android OS waarbij Juniper geen personal firewall kan aanbieden omdat Google dat niet toe zou staan. “Google denkt echter wel erg goed mee met ons en zet security als een belangrijk item voor haar systeem”, meldt De Leest.

Uit onderzoek van Juniper Networks blijkt dat in de Benelux de afzet van smartphones met gemiddeld 33 procent per jaar zal toenemen in de komende jaren. Juniper richt zich met zijn mobiele software oplossingen genaamd mobile next op drie pilaren, te weten schaalbaarheid, performance en beveiliging binnen mobiele netwerken. Juniper zal zich met haar mobiele software steeds meer op operators, consumenten en bedrijven gaan richten om zo de beveiliging van dergelijke apparaten naar een hoger niveau te tillen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters