Kaarten van Oost Europa en Azië zijn in aantocht

Langzaam maar zeker wordt de hele wereld in kaart gebracht. Ook in Afrika en Azië worden flinke stappen gezet om landen op de digitale kaart te zetten. NavTeq zegt kaarten voor Turkije en India klaar te hebben. Met India heeft het een primeur. Voor Turkije heeft TeleAtlas, de grootste concurrent van NavTeq, al kaarten beschikbaar, net als het kleinere en eveneens Nederlandse AND, dat zich vooral richt op Turkije en Oost-Europa.

De NavTeq-kaart van Turkije bevat 28.000 kilometer aan wegen. Hoewel nog niet alle wegen in de database staan, zijn wel de belangrijkste snelwegen, secundaire wegen en andere verkeersaders hierin opgenomen, evenals de verbindingswegen tussen de grootste steden. Bovendien sluit de kaart van Turkije aan op Bulgarije en Griekenland. Daardoor is een naadloze link ontstaan tussen Europa en het Midden-Oosten waar NavTeq ook een uitgebreide dekking heeft. Azië

Wie het al aandurft om zich in het hectische verkeer in India te mengen, kan daarbij binnenkort hulp krijgen van zijn navigatiesysteem. NavTeq heeft kaarten voor India klaar met 64.000 kilometer aan wegen in en rond de steden Delhi, Mumbai, Pune, Hyderabad, Chennai, Bangalore en de verbindingswegen tussen deze steden. De stadscentra zijn gedetailleerd in kaart gebracht. De omliggende gebieden bevatten alle navigeerbare straten en wegen met namen.

India is de op één na snelst groeiende economie ter wereld. Het is ook het op één na dichtbevolkste land ter wereld. Er was dan ook veel vraag naar kaartmateriaal voor het land, volgens Navteq. In Azië heeft NavTeq ook kaarten voor talloze andere landen, waaronder Maleisië, Thailand, Taiwan, Zuid-Korea en China.

Concurrent TeleAtlas zit natuurlijk ook niet stil. Zo maakte deze leverancier vandaag bekend een overeenkomst met Bakosurtanal te hebben gesloten. Dat is de overheidsinstantie in Indonesië die zich bezighoudt met het maken en bijhouden van kaarten. Door de overeenkomst krijgt TeleAtlas de beschikking over gedetailleerde kaarten van met name Java en Bali.

Bespreek deze nieuwe kaarten in het forum onder navigatie!

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters