Kamer wil 0900-nummers nog harder gaan aanpakken

Gisteren is er een wet in werking getreden die ervoor moet zorgen dat consumenten gemakkelijker hun gelijk kunnen halen bij een conflict met betrekking tot een 0900-nummer. De kamer wil de bedrijven met 0900-nummers nog harder aanpakken.

Frans HeemskerkAl eerder schreven we over wetswijzigingen met betrekking tot 0900-nummers van bedrijven. Bedrijven die gebruik maken van 0900-nummers moeten zich verplicht aansluiten bij een geschillencommissie, voor een klant wordt het hierdoor makkelijker om zijn gelijk te halen in een conflict over bijvoorbeeld een rekening van een 0900-nummer. De kamer is echter nog niet tevreden en wil dat er meer harde maatregelen worden genomen tegen de hoge kosten van 0900-nummers

De staatssecretaris van Economische Zaken, Frans Heemskerk, heeft de Kamer beloofd om voor Prinsjesdag een brief te schrijven met daarin maatregelen die al genomen zijn tegen 0900-nummers en wat er nog veranderd kan worden in de toekomst. Heemskerk zelf zou graag eerst de effecten van de maatregelen zien die kort geleden zijn ingegaan, voordat er weer nieuwe maatregelen worden genomen.

De PvdA dacht erover om het betalen voor de wachttijd af te schaffen, zo zou een bedrijf geen geld moeten rekenen voor het feit dat het klanten laat wachten. Het maximumbedrag dat in rekening kan worden gebracht moet ook omlaag, volgens de PvdA.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters