Kamer wil 0900-nummers nog harder gaan aanpakken

Gisteren is er een wet in werking getreden die ervoor moet zorgen dat consumenten gemakkelijker hun gelijk kunnen halen bij een conflict met betrekking tot een 0900-nummer. De kamer wil de bedrijven met 0900-nummers nog harder aanpakken.

Frans HeemskerkAl eerder schreven we over wetswijzigingen met betrekking tot 0900-nummers van bedrijven. Bedrijven die gebruik maken van 0900-nummers moeten zich verplicht aansluiten bij een geschillencommissie, voor een klant wordt het hierdoor makkelijker om zijn gelijk te halen in een conflict over bijvoorbeeld een rekening van een 0900-nummer. De kamer is echter nog niet tevreden en wil dat er meer harde maatregelen worden genomen tegen de hoge kosten van 0900-nummers

De staatssecretaris van Economische Zaken, Frans Heemskerk, heeft de Kamer beloofd om voor Prinsjesdag een brief te schrijven met daarin maatregelen die al genomen zijn tegen 0900-nummers en wat er nog veranderd kan worden in de toekomst. Heemskerk zelf zou graag eerst de effecten van de maatregelen zien die kort geleden zijn ingegaan, voordat er weer nieuwe maatregelen worden genomen.

De PvdA dacht erover om het betalen voor de wachttijd af te schaffen, zo zou een bedrijf geen geld moeten rekenen voor het feit dat het klanten laat wachten. Het maximumbedrag dat in rekening kan worden gebracht moet ook omlaag, volgens de PvdA.

Bron: NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters