Kamer wil uniform gsm tarief in de Benelux

De kamer wil een uniform gsm tarief in de Benelux

BeneluxDe motie werd een week geleden ingediend door CDA-kamerlid Jos Hessels en Pvda-er Martijn van Dam. Na het indienen bleek al dat staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken welwillend tegenover het plan stond. Het voorstel is vooral bedoeld om bewoners van grensstreken te helpen. Begin december vorig jaar dienden Belgische, Nederlandse en Luxemburgse parlementariërs om dezelfde reden een vergelijkbaar voorstel in bij het Beneluxparlement, dat echter geen beslissingsbevoegdheid heeft.

Telecomaanbieders bieden lang niet altijd volledige dekking in de grensstreken, waardoor hun klanten daar soms tegen het hoge internationale tarief van een buitenlands telefoniebedrijf moeten bellen. De Europese Commissie heeft vorig jaar wel een maximum gesteld aan de belkosten die de telecombedrijven in rekening mogen brengen voor grensoverschrijdende gsm-gesprekken. Dit jaar en volgend jaar zal dat plafond in twee stappen verlaagd worden naar 43 eurocent per minuut voor bellen en 19 eurocent voor gebeld worden.

Niet alleen vanwege deze ontwikkeling zou er geen noodzaak zijn om een experiment voor de Benelux te beginnen, schrijft Telecom Paper, maar ook omdat er inmiddels talloze bedrijven zijn die scherpe tarieven bieden aan diegenen die regelmatig in twee landen bellen of gebeld worden. Ook stelt de site vraagtekens bij de stelling van de indieners van de motie dat de Benelux zich uitstekend leent voor een experiment met een overkoepelend tarief. Een test voor Nederland en Duitsland zou meer voor de hand liggen, omdat KPN, T-Mobile en Vodafone alledrie in beide landen actief zijn met een eigen netwerk.

Bron:Tweakers

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters