Kamer wil uniform gsm tarief in de Benelux

De kamer wil een uniform gsm tarief in de Benelux

BeneluxDe motie werd een week geleden ingediend door CDA-kamerlid Jos Hessels en Pvda-er Martijn van Dam. Na het indienen bleek al dat staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken welwillend tegenover het plan stond. Het voorstel is vooral bedoeld om bewoners van grensstreken te helpen. Begin december vorig jaar dienden Belgische, Nederlandse en Luxemburgse parlementariërs om dezelfde reden een vergelijkbaar voorstel in bij het Beneluxparlement, dat echter geen beslissingsbevoegdheid heeft.

Telecomaanbieders bieden lang niet altijd volledige dekking in de grensstreken, waardoor hun klanten daar soms tegen het hoge internationale tarief van een buitenlands telefoniebedrijf moeten bellen. De Europese Commissie heeft vorig jaar wel een maximum gesteld aan de belkosten die de telecombedrijven in rekening mogen brengen voor grensoverschrijdende gsm-gesprekken. Dit jaar en volgend jaar zal dat plafond in twee stappen verlaagd worden naar 43 eurocent per minuut voor bellen en 19 eurocent voor gebeld worden.

Niet alleen vanwege deze ontwikkeling zou er geen noodzaak zijn om een experiment voor de Benelux te beginnen, schrijft Telecom Paper, maar ook omdat er inmiddels talloze bedrijven zijn die scherpe tarieven bieden aan diegenen die regelmatig in twee landen bellen of gebeld worden. Ook stelt de site vraagtekens bij de stelling van de indieners van de motie dat de Benelux zich uitstekend leent voor een experiment met een overkoepelend tarief. Een test voor Nederland en Duitsland zou meer voor de hand liggen, omdat KPN, T-Mobile en Vodafone alledrie in beide landen actief zijn met een eigen netwerk.

Bron:Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters