Kamervragen over verzameling locatiedata door Apple

Twee Kamerleden Ton Elias en Jeanine Hennis-Plasschaert van de VVD hebben Kamervragen gesteld over de door Apple geplande verzameling van locatiegegevens, de opslag en het doorverkopen aan derde van deze privacy gevoelige gegevens.

Kamervragen

Vorige week werd bekend dat de gebruikersvoorwaarden van iTunes dusdanig zijn veranderd dat Apple toestemming van de gebruikers krijgt om de exacte locatie van iPhones en iPad’s te registreren, te bewaren en te verkopen aan bijvoorbeeld adverteerders.

Apple heeft laten weten dat ze realtime geografische gegevens gaan gebruiken om voor locatiegebonden producten of diensten reclame te kunnen aanbieden. Apple’s mobiele advertentiesysteem iAd gaat volgende maand beginnen met het aanbieden van plaatsgebonden advertenties.

De Kamervragen zijn gericht aan Maria van der Hoeven, demissionair minister van EZ. De twee Kamerleden willen weten of zij vindt dat Apple terecht zegt dat de privacy van het individu gewaarborgd is door Apple, het Amerikaanse bedrijf zegt namelijk dat de verzamelde informatie niet te herleiden is tot een individueel. Als de minister de mening er op nou houd dat dit niet het geval is willen ze weten wat voor maatregels er genomen worden om deze mogelijke privacy schending te voorkomen.

Ook in de Duitse politiek is er onrust over de gewijzigde gebruiksvoorwaarden van Apple ontstaan. De de Duitse minister van Justitie wilt dat Apple uitleg geeft over welke gegevens er worden verzamelt en hoe ze worden gebruikt. Ook verwacht zij dat Apple de databases die ze aanleggen zal gaan openstellen voor de Duitse toezichthouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters