Kangoeroetablet Asus PadFone gepresenteerd

Asus heeft vandaag de PadFone gepresenteerd, een tablet waarin een Android Ice Cream Sandwich-telefoon kan worden verstopt. Als de smartphone in de tablet zit, gebruikt hij zijn processor voor het grotere apparaat.

Padphone

Door de smartphone in de tablet te steken, wordt het grotere apparaat tot leven gewekt. Op die manier gaat het browsen op internet beter. De smartphone verandert in het kloppend hart van de tablet. De tablet levert in ruil stroom aan de smartphone, die hierdoor tot vijfmaal langer meegaat, zo adverteert Asus.

De PadFone loopt op Qualcomm’s 1.5GHz Snapdragon S4 dualcore processor, wat zo snel moet werken dat ook op de tablet goede prestaties worden neergezet. De Adreno 225 GPU moet samen met het Super AMOLED-scherm zorgen voor beeld van hoge kwaliteit voor het tonen van films, spelletjes, foto’s en alle andere applicaties. Omdat het apparaat als de smartphone is ‘gedockt’ draait op één enkele simkaart, kan er zo een hoop geld worden bespaard, aldus Asus.

Op de achterkant van de smartphone zit een 8-megapixelcamera. De lens is uit vijf elementen opgebouwd voor zeer precieze fotografie. De camera kan HD-videobeelden schieten in 1080p resolutie, en Asus belooft dat dit ook kan in omstandigheden met slecht licht.

Als de telefoon in de tablet zit en hij gaat over, is er niets aan de hand. Bij de PadFone wordt een soort capacitieve styluspen geleverd die tevens werkt als een headset. Dus tik op het scherm van de tablet om de telefoon op te nemen, en houd hem tegen je oor. Op die manier ben je dan aan het bellen met een pen.

Padfone

 

Padfone

 

Padfone

 

Net als bij de Transformer van hetzelfde merk is ook bij de PadFone een volledig qwerty-toetsenbord te bestellen, waarmee de tablet feitelijk verandert in een laptop. Het toetsenbord doet tevens dienst als dock; de tablet laadt op als je hem erop plaatst.

Het schermformaat van de telefoon is 4,3-inch, er zit een 1520mAh accu in en het toestel weegt 129 gram.

Padfone

 

Padfone

 

PadFone 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters