Kickstarter project van Pictar maakt van iPhone een DSLR camera

Er is een nieuwe cameragrip van Miggo die van je iPhone een Digitale SLR camera maakt. De fabrikant Miggo haalt middels crowdfunding geld op via Kickstarter en het project heet Pictar. Op dit moment hebben ze al 48.437 dollar opgehaald en hebben nog 35 dagen over tot zij hun doel hebben bereikt van 100.000 dollar.

Deze iPhone cameragrip van Pictar is een losse module waar je de iPhone aan kunt koppelen. Zodra dit aan elkaar gekoppeld is dan heb je een Digitale SLR look met DSLR features en een ergonomische grip. De cameragrip maakt gebruik van de iPhone-camera, maar de camera is te bedienen via de Pictar cameragrip.

Pictar Features Pictar

De ontspanknop werkt als die van een DSLR, als je de ontspanknop half indrukt dan stelt die de focus in en als je die knop helemaal indrukt dan maakt die de foto. Er is ook een ring waarmee je in- en uitzoomt en een schakel waarmee je tussen de camera aan de voorkant en achterkant kan wisselen. Met deze knop kan je dus ook selfies maken.

De lichtsensor van de iPhone wordt bestuurd met behulp van een ‘smart wheel’. Met deze smart wheel kunnen er instellingen worden geprogrammeerd en deze kunnen aan de hand van de bijbehorende app worden ingesteld.

Verbruikt minder stroom dan BluetoothPictar

Aan de onderkant van de Pictar kan er een statief worden geplaatst. Aan de bovenkant zit een ‘cold shoe mount’, hier kan je een microfoon plaatsen of een flitser. Interessant is dat de telefoon communiceert via een onhoorbare hoogfrequentie audiosignalen. Deze technologie verbruikt minder stroom dan Bluetooth.

De Pictar werkt met iPhone modellen 4 tot en met de iPhone SE. Het werkt niet met de iPhone 6 Plus en de 6S Plus. Het instapmodel begint vanaf 90 dollar en prijzen lopen op tot 120 dollar.

Bron: Kickstarter

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters