Kijk in de toekomst van draadloos opladen bij Powermat

Op de stand van Powermat heeft All ABout Phones een rondleiding gekregen rondom het draadloos opladen van producten. De tour liet de huidige producten en mogelijkheden zien, maar ook hoe het bedrijf verwacht in de toekomst het draadloos opladen van producten makkelijker te maken.

Powermat live

Veel mensen hebben thuis een elektrische tandenborstel welke draadloos oplaadbaar is met behulp van inductie stroom. Dezelfde techniek is ook toe te passen voor het opladen van andere producten. Het schijnt alleen lastig te zijn de juiste inductiespanning naar het te laden apparaat te krijgen. Om de spanning te regelen en te controleren is er een speciale chip nodig die aangeeft welke spanning het op te laden apparaat nodig heeft.

Om deze reden is het draadloos opladen niet zo eenvoudig toe te passen in het dagelijks leven als sommige mensen mogelijk zouden denken. Tijdens onze producttour bij Powermat kregen we een demonstratie van de hedendaagse techniek van het draadloos opladen. Daarnaast had Powermat ook een demonstratiehoek ingericht waar ze lieten zien waar ze heen willen in de toekomst.

Voor de huidige producten heeft Powermat een plaat gemaakt welke inductiestroom kan leveren aan apparaten. De Powermats zijn in verschillende afmetingen te koop, variërend van het laden van één product tot drie producten. Om een apparaat op te laden is een modificatie van het apparaat nodig – bijvoorbeeld een andere achterkant op het toestel of een speciale adapter voor het te laden apparaat. Voor telefoons heeft Powermat nieuwe batterijklepjes ontworpen om draadloos opladen mogelijk te maken – onder andere voor BlackBerry’s en Sony Ericsson’s. Voor de iPhone hebben ze een speciale case ontworpen welke draadloos opladen mogelijk maakt en ook gelijk een verlengde batterijtijd geeft.

Powermat iPhone case

 

Powermat live

 

Powermat live

 

Tijdens de CES begin 2010 heeft Powermat een reeks nieuwe producten aangekondigd. Eén van de nieuwe producten is de Powermat carkit. Deze carkit gaat direct in de sigarettenaansteker van de auto waarna het product dat voorzien is van een Powermat oplossing eenvoudig is te laden. Een groot voordeel is dat het niet nodig meer is om kabels aan te sluiten. Ook stopt het laden automatisch nadat de batterij vol is. Voor op reis is er een powermat product gemaakt met een ingebouwde batterij, hierdoor is het mogelijk een toestel circa vier keer op te laden.

Eén van de meest interessante aankondigingen zijn aangepaste batterijen waarin een chip van Powermat zit verwerkt. Hierdoor is het niet meer nodig een aparte hoes of batterijklep voor het toestel te hebben. In de batterij zit een chip die het draadloos laden mogelijk maakt. De aangepaste batterij zou volgens Powermat geen nadelige invloed hebben op de capaciteit. De batterijen moeten in juni 2010 beschikbaar komen voor de meest populaire merken zoals Samsung, Nokia, Sony Ericsson etc.

Bij de rondleiding door de stand van Powermat kregen we ook de plannen voor de toekomst te zien. Powermat hoopt dat bedrijven zoals Nokia, Sony Ericsson, Samsung, etc. in de toekomst bereid zijn om de chip voor draadloos opladen standaard in hun batterijen in te bouwen. Dit moet de adoptie voor draadloos opladen een stuk vereenvoudigen.

Met trots lieten ze bij Powermat ook zien dat ze niet alleen gelimiteerd zijn aan lage spanningen, maar dat blenders voor in de keuken ook prima werken. Om dit te demonstreren hadden ze een aanrecht gemaakt met daarin geïntegreerde inductiestroom. Door elk gewenst keukenapparaat op het aanrecht te plaatsen (zonder stekker uiteraard) werkte het direct. Ook water op het aanrecht gaf geen problemen. Een andere demonstratie was een muur waaraan een lamp zonder stekker was te bevestigen.

Wie weet is het in de toekomst mogelijk met deze techniek een telefoon tegen de muur te gooien waarna het automatisch oplaadt.

Helaas zijn de producten van Powermat op moment nog niet in de Benelux te koop. Het goede nieuws is dat de importeur die de Powermat producten naar Nederland gaat brengen ons kon melden dat de producten in het tweede kwartaal beschikbaar moeten komen in de Benelux. Binnenkort zal er een review over de Powermat op All About Phones te lezen zijn.

Powermat live

 

Powermat live

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters