Kijkje van binnen: Nokia 6 is zo sterk als een tank

HMD Global heeft tijdens het MWC het topmodel van Nokia gepresenteerd. De Nokia 6 heeft voor zijn prijs nette specs en blijkt dus ook erg stevig te zijn.

HMD Global

Wij kennen Nokia als een bedrijf dat topkwaliteit levert. Nokia was een tijdje geleden door Microsoft overgenomen. Hierdoor mocht de merknaam niet voor smartphones gebruikt worden. Inmiddels heeft HMD, een andere fabrikant, een licentie om telefoons onder de naam van Nokia uit te brengen. De toestellen kunnen dus weer onder de naam uitgebracht worden.

Onbreekbare telefoon

Nokia staat bekend om de onbreekbare telefoontjes, zoals de Nokia 3310. Men was bang dat HMD Global premium-producten zou afleveren zonder dat belangrijke kenmerk. Het is toch blijkbaar niet zo, want de Nokia 6 zou zo sterk als een tank zijn.

De telefoon is door een YouTuber in een video uit elkaar gehaald. In de video wordt aangetoond hoe sterk de bouwkwaliteit van het toestel is. Het viel hem op dat de telefoon van sterk materiaal is gemaakt. Ook zitten de materialen aan de binnenkant stevig vast, zoals de metalen plaat onder het scherm. Die zit namelijk met negentien schroeven vast. De telefoon is ondanks alle schroeven wel makkelijk uit elkaar te halen. Dat is niet erg, want hierdoor is hij een onderdeel gemakkelijk te vervangen.

Specificaties van de Nokia 6

Het toestel heeft een 5,5-inch display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Nokia 6 heeft de Snapdragon 430-processor die maximaal 1,4 GHz klokt. De telefoon heeft 3 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen. De hoofdcamera schiet foto’s in 16 megapixel en de voorcamera in 8 megapixel.

Nokia 6 is in Nederland nog niet in de verkoop gegaan. Het wordt in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht. Het toestel gaat ongeveer 250 euro kosten. Wil jij graag meer over dit toestel weten? Bekijk dan deze Nokia 6 hands on-video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ben -

    Maakt me niets uit of de snapdragon in de high-end of mid-range valt. Het belangrijkste is er, je belt, fotografeert en appt. Maar het allerbelangrijkste is je hebt een val proof Nokia. Nu de accu nog.

  2. John -

    Jullie zeggen dat de telefoon high end specs heeft. maar een snapdragon 430 processor valt daar toch niet meer onder? Of heb ik het helemaal mis?

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Volg de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 hier live! lees verder

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters