Kin-telefoons worden opnieuw de deur uit gedaan

Microsoft heeft besloten definitief de stekker uit het Kin-project te trekken. De cloud zal begin 2011 offline gaan en gebruikers kunnen hun toestel gratis omruilen voor een andere telefoon.

Verizon Kin shutdown

Twijfel. En tegenvallende verkoopcijfers. Dat zijn de twee dingen die het Kin-avontuur van Microsoft en Verizon typeren. Al in juli, nog niet zo lang na de introductie van de twee Kin-telefoons, ging het project over de kop. En toen waren er pas enkele honderden vekocht. Nog geen maand geleden kwamen de toestellen opeens weer op de markt, maar nu onder de naam Kinm.

Geen succes blijkbaar, want nu zullen de toestellen voor eens en voor altijd uit het mobiele landschap verdwijnen. Verizon heeft aan consumenten die de toestellen gekocht hebben verteld dat de cloud waar alle gegevens in opgeslagen staan en waar alle online diensten van de Kin via verlopen offline gaat. Op 31 januari zal de zogenaamde ‘Kin Studio’ uit de lucht gehaald worden. Dat betekent dat alle social media-gerelateerde zaken onbruikbaar zullen worden en je met een vrij simpele featurephone komt te zitten.

Als compensatie daarvoor biedt Verizon de klaten die een Kin gekocht hebben een nieuwe telefoon aan. Tot 31 maart kunnen klanten hun toestel kostenloos en zonder verlenging inruilen voor een ander toestel naar keuze, waarbij bij sommige toestellen wel een nieuw data-abonnement afgesloten moet worden.

Verizon Kin shutdown

 

Bron: WP Central

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters