Kin-telefoons worden opnieuw de deur uit gedaan

Microsoft heeft besloten definitief de stekker uit het Kin-project te trekken. De cloud zal begin 2011 offline gaan en gebruikers kunnen hun toestel gratis omruilen voor een andere telefoon.

Verizon Kin shutdown

Twijfel. En tegenvallende verkoopcijfers. Dat zijn de twee dingen die het Kin-avontuur van Microsoft en Verizon typeren. Al in juli, nog niet zo lang na de introductie van de twee Kin-telefoons, ging het project over de kop. En toen waren er pas enkele honderden vekocht. Nog geen maand geleden kwamen de toestellen opeens weer op de markt, maar nu onder de naam Kinm.

Geen succes blijkbaar, want nu zullen de toestellen voor eens en voor altijd uit het mobiele landschap verdwijnen. Verizon heeft aan consumenten die de toestellen gekocht hebben verteld dat de cloud waar alle gegevens in opgeslagen staan en waar alle online diensten van de Kin via verlopen offline gaat. Op 31 januari zal de zogenaamde ‘Kin Studio’ uit de lucht gehaald worden. Dat betekent dat alle social media-gerelateerde zaken onbruikbaar zullen worden en je met een vrij simpele featurephone komt te zitten.

Als compensatie daarvoor biedt Verizon de klaten die een Kin gekocht hebben een nieuwe telefoon aan. Tot 31 maart kunnen klanten hun toestel kostenloos en zonder verlenging inruilen voor een ander toestel naar keuze, waarbij bij sommige toestellen wel een nieuw data-abonnement afgesloten moet worden.

Verizon Kin shutdown

 

Bron: WP Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters