Kingmax komt met eerste 64-GB microSD-kaart

Kingmax is het eerste bedrijf dat een microSD-kaart op de markt brengt met een geheugencapaciteit van 64 gigabyte. De prijs van het kaartje is nog onbekend.

Kingmax microSD-kaart 64 gb

Tot dusver komen de microSD-kaarten, die in vrijwel alle smartphones zitten, niet verder dan de helft van die capaciteit: 32 GB. Wat best wel veel is, maar meer geheugenruimte is altijd fijn voor mensen die veel foto’s en films met hun mobieltjes maken, of er bijvoorbeeld hele speelfilms op bekijken.

Kingmax is dus de eerste met een microSD-kaart met 64 GB aan boord, en het valt moeilijk te bevatten dat er zoveel gegevens kunnen in een kaartje zo groot als een pinknagel. Het is een snelle speed class 6 geheugenkaart, waardoor de data snel kan worden overgezet naar en van de kaart. Om te voorkomen dat het tijdens deze supersnelle datatransfers fout gaat, zit er eeen foutcorrectie en datareconstructiefeature in de kaart verwerkt.

De kaart voldoet aan de laatste SD 3.0 specificaties. Het kaartje zou ook nog eens de accu sparen door een ‘energie-efficiĆ«nt design”, wat dat verder ook mag betekenen.

Over prijzen en beschikbaarheid is nog niets bekend. Het kaartje zal ongetwijfeld erg duur zijn als het net op de markt is. Maar andere fabrikanten zullen ongetwijfeld snel volgen met zulke kaartjes, en de prijzen zullen dan wel weer gaan dalen.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters