'Kitkat-update voor Samsung Galaxy S3 voorlopig geannuleerd'

Uit gelekte documenten, waar Sammobile de hand op heeft gelegd, blijkt dat Samsung de geplande update van de Galaxy S3 naar Android Kitkat 4.4 voorlopig heeft geannuleerd.

'Galaxy S3 en Note 2 krijgen eind maart KitKat-update' samsung galaxy s iii hoofdfoto

In november lekten documenten uit waarin gedetailleerd stond wat Samsung voor updates in het verschiet had voor de superphones van de afgelopen jaren. De Galaxy S4 en de Note 3 zouden de update al in januari krijgen, de S3 en de Note 2 zouden in april aan de beurt zijn.

Het is inmiddels ver in mei, maar van een update is nog niets gebleken op de S3. Uit nieuwe gelekte documenten blijkt waarom: Samsung is er nog niet helemaal mee klaar. Hoewel alle besturingselementen van de telefoon keurig in orde zijn en werken onder de nieuwe firmware, is de TouchWiz-schil van Samsung zelf die over Android heen ligt, nog niet gereed. En daarom is de update naar Kitkat 4.4 voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Dat wordt door Samsung intern betiteld als ‘nog onopgeloste problemen’. Het blijft nu afwachten totdat Samsung die problemen heeft opgelost. Over een nieuwe datum valt nog niets te zeggen.

Bron: xda-developers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

   Veel laatste en nuttige info over de kitkat update van je SGS3 kun je hier vinden.
   Het lijkt erop dat Samsung definitief geen kitkat gaat aanbieden voor de "normale" sgs3.

   http://www.galaxyclub.nl/2014/05/android-4-4-kitkat-rom-met-touchwiz-voor-de-samsung-galaxy-s3/

   Het komt er op neer dat de officiƫle note 2 kitkat rom is aangepast door enkele developers en deze prima draait op de SGS 3.
   Je kunt ook altijd nog kijken naar de tig custom roms

   Bedenk wel: hoe klein het risico ook is flashen kan je toestel slopen.

   1. Shurandy -

    Ik vind dat S3 gebruikers helemaal niks te klagen moeten hebben.
    Het toestel in inmiddels verouderd.
    De 18 maanden " fabrieksondersteuning " zijn principe voorbij.

 1. Shurandy -

  Terecht dat Samsung de S3 niet update, hier in Nederland zijn we update-geil.
  Toestel is inmiddels 2 jaar oud. Hoogste tijd voor een nieuwe vanuit mijn optiek, los van het feit dat je toestel nog prima werkt. Hardware is flink verouderd. Accepteer het :-).
  Volgens mij heeft de S3 ook 2 of 3 firmware upgrades gehad ( verbeter me als het niet zo is. ) 4.1.2 en 4.3 als het goed is.

  1. Quasimodo -

   Een heerlijke nuchterheid waar ik me helemaal bij aansluit. Daarnaast heb je werkelijk tig custom roms voor de mensen die nog meer keuzevrijheid willen.
   De S3 LTE heeft overigens wel een update naar kitkat.

   1. Shurandy -

    Klopt, de S3 LTE krijgt inderdaad een 4.4.2 update. Wat me overigens meer dan terecht is. We kunnen hier in Nederland alleen maar zeiken m.b.t update's.

 2. Gwystyl -

  Ik ben er bang voor….. het ligt er aan welke meuk ze per se mee willen leveren. Cyanogen heeft laten zien dat Kitkat prima kan draaien op de SGS3 en zelfs op veel oudere en langzamere toestellen. Het is dus volledig aan Samsung.

  Op 4.3 loopt hij op zich prima (met Apex/Nova als launcher, niet met de Touchwiz launcher), maar ik had gehoopt dat Samsung 4.4 juist wel zou uitbrengen omdat dat zou moeten lopen op minder heftige hardware.

  Ik verwacht dat dit een breekpunt is in de ondersteuning: als Samsung 4.4 wel uitbrengt zullen huidige gebruikers waarschijnlijk langer bij de SGS3 blijven. Als ze ophouden bij 4.3 gaan mensen zich vanzelf zo ergeren aan de traagheid dat ze een nieuwe telefoon gaan kopen. Voor Samsung is dat laatste natuurlijk veel interessanter.

  1. Quasimodo -

   "….ik had gehoopt dat Samsung 4.4 juist wel zou uitbrengen omdat dat zou moeten lopen op minder heftige hardware."

   Alhoewel kitkat veel optimalisaties kent, moet de grote sprong voor Android nog komen. Er wordt gefluisterd dat Android 5.0 minder cpu en geheugen hongerig zal zijn Ook wordt gekeken naar het vervangen van Dalvik door ART. (van JIT naar AOT)

   " Als ze ophouden bij 4.3 gaan mensen zich vanzelf zo ergeren aan de traagheid dat ze een nieuwe telefoon gaan kopen."

   Een telefoon die je niet update wordt niet trager.
   Normaliter is het juist omgekeerd: kijk naar iOS of windows. Deze ontwikkelaars maken hun OS-en zwaarder zodat je juist behoefte krijgt om nieuw te kopen. Apple stopt ook met ondersteuning bij de oudste iPhones voor iOS7. Dat Google dit anders doet is alleen maar bewonderingswaardig.

   1. Dominick -

    Een telefoon die je niet update wordt wel degelijk trager, net als een Windows PC 'dichtslibt' als je hem langer gebruikt. Maar dat zal natuurlijk na de update net zo goed gebeuren. Kan me wel voorstellen dat de optimalisaties van KitKat daar nog een verschil in maken hoe snel/erg dat gebeurt.

   2. Quasimodo -

    Dat is wat anders dan zeggen dat "niet upgraden" de oorzaak is. Uiteraard kan de hoeveelheid geĆÆnstalleerde apps/services je toestel serieus vertragen.

   3. Dominick -

    Dat klopt natuurlijk. Maar ik kan me dus wel voorstellen dat KitKat wel iets zal helpen.

Samsung Galaxy A

Complete Samsung Galaxy A-serie krijgt Bixby-knop, meer details gelekt lees verder

Apple iPhone X

‘Geruchten rondom kleinere en grotere iPhone X duiken op’ lees verder

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters