Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak

De Pixel 2 toestellen zijn nog maar net uit en de eerste klachten zijn al weer binnengekomen. Deze gaan over het LG display van de Pixel 2 XL, maar Google zelf lijkt te vinden dat het een non-probleem is. Toch komt het bedrijf met een oplossing voor de issue, waar dus eigenlijk niks over te klagen valt.

Kleuren zijn dof en wit ziet er vies uit

Het “probleem” met het Pixel 2 XL scherm is dat er iets mis lijkt te zijn met de kleuren. Vergeleken met de originele Pixel XL en andere toestellen, lijkt de helderheid een stuk lager te zijn. Wit is niet helemaal wit en kleuren lijken een stuk minder intensiteit te hebben. Ook zou het scherm onder sommige hoeken een blauwachtige tint krijgen. Op Twitter zet Artem Russakovskii de Pixel XL en Pixel 2 XL naast elkaar om het probleem te illustreren.

Pixel 2 XL display geeft kleuren natuurlijker en accurater weer

In een reactie zegt Google in principe dat dit eigenlijk de bedoeling is en dat het display is ontworpen om kleuren op een meer natuurlijke en accurate manier te  laten zien. Ze geven ook aan dat ze weten dat sommige mensen toch liever meer levendige kleuren willen zien. Hiervoor is de optie toegevoegd om de kleuren een boost van 10 procent te geven. Google zou verder meer kleuren opties toevoegen door middel van een software update als er veel feedback binnen zou komen.

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Standaard sRGB is de boosdoener

De reden dat de kleuren er wat minder helder uitzien in vergelijking met de Pixel XL, zou verder komen doordat sRGB standaard ingeschakeld zou zijn op de Pixel 2 XL. Bij de originele Pixel XL was dat  niet het geval. Wat ook de bedoeling was van het display, sommige gebruikers lijken niet te geven om volgens Google natuurlijke kleuren, en willen gewoon zien waar ze aan gewend zijn. Aan de andere kant zijn er ook weer gebruikers, die vinden dat er helemaal niks aan de hand is.

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters