‘Klachten over per ongeluk verbogen iPhone 6 Plus’

De iPhone 6 Plus lijkt gemakkelijk te buigen, terwijl hij daar niet voor gebouwd is. Op een paar forums doen kersverse eigenaars van Apple’s eerste phablet hun beklag over hun plotseling gebogen aluminium frame van de iPhone 6 Plus.

De gebogen iPhone 6 Plus van Apple
De gebogen iPhone 6 Plus van Apple

De telefoon zou gebogen nog wel werken, al zijn de displays wel beschadigd. Het repareren van een scherm kost 297 euro. Het zwakke punt van de telefoon lijkt bij de volumeknoppen te zitten. Het probleem lijkt alleen bij de iPhone 6 Plus te zitten, niet bij de gewone iPhone 6.

Zondag deed gebruiker ‘hanzoh’ al zijn relaas op het forum van MacRumors. “Ik zat vier uur in de auto voor een bruiloft, zat daar vervolgens ook een poosje om daarna een uur of 2, 3 te dansen. Om 2.00 uur ging ik weg om naar huis te gaan. Weer een rit van vier uur, dus. Ik had de telefoon dus een uur of achttien in mijn broekzak zitten”, schrijft de gebruiker.

“Daarna legde ik ‘m neer op tafel. Vervolgens zag ik dat de reflectie van het scherm wat verstoord oogde. Daarna legde ik de telefoon met de kant van het scherm op tafel, en moet je kijken hoe het eruit ziet. Misschien is de telefoon te dun voor een 5,5-incher?”

Een soortgelijk verhaal wordt ook verteld op het Franstalige forum van MacBidouille. Ook op deze foto is de iPhone 6 Plus ter hoogte van de volumeknoppen gebogen. Apple heeft nog niet gereageerd op de klachten over de onbedoelde buigbaarheid van de iPhone 6 Plus.

De gebogen iPhone 6 Plus van Apple 
De gebogen iPhone 6 Plus van Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. huismeester021 -

  Jonge jonge wat is dan de htc m8 een perfect toestel apple is een arrogant bedrijf die voor veel geld goedkope rotzooi maakt bijna 1000 euro voor zo,n flutding wat krombuigt

  1. Tybone -

   Het toestel heeft een advies prijs van €700,- (16GB). Hetzelfde als de One M8 een half jaar geleden had. Als Apple rotzooi zou maken dan zouden ze niet de op één na grootste smartphonefabrikant zijn.

   1. Quasimodo -

    Ik zou het anders willen zeggen: de fanboys bedekken alles met de mantel der liefde. Het is ongelooflijk dat Apple elke keer weer bij de introductie van een nieuwe telefoon met dit gepruts wegkomt. Kijk de nieuwsberichten er op na. Elke iPhone kent zijn problemen.

    Wanneer Apple zijn bedrijfsfilosofie zou wijzigen (meer open, meer modellen, en goedkoper) zouden ze de grootste zijn. Maar dan zouden ze minder verdienen waarschijnlijk want zoals bekend is geworden kost een €700,00 kostende iPhone €155,00 om te maken. Mega winsten die over de rug gaan van de trouwe fanboys. Je moet er maar intrappen.

 2. Paatskie -

  Tja, aluminium kan buigen, daar doe je weinig aan. Misschien een fout van Apple, maar als ze een ander materiaal hadden gebruikt begonnen mensen vast te klagen dat hij te zwaar of te dik was. iPhone's en Apple zijn altijd een makkelijke prooi, als een Android mobieltje dit had was het minder groot nieuws. Ik heb een youtube filmpje gezien waar iemand hem buigt, hij moest redelijk wat kracht zetten of dit te doen. Als je dit buig effect wilt realiseren door hem alleen in je broekzak te doen moet je volgens mij wel een gigantisch strakke broek hebben. Als je dan bij jezelf niet even na kan denken dat het misschien niet verstandig is om hem in een strakke broekzak te doen ben je misschien zelf niet helemaal lekker bezig…

  1. bertis501 -

   Als je zelf hoog van de toren blaast over de kwaliteit van je producten kan je dit gewoon verwachten. Heb de presentatie van de toestellen gezien en het kon niet op zoals altijd bij Apple.

   1. Paatskie -

    Valt mee hoor. True, het is een pijnlijke fout, maar soms kan je geen rekening houden met de domheid van mensen. Hoe strak moet die mobiel wel niet in je broekzak zitten voordat hij buigt…kan niet comfortabel zijn! Een beetje nuchter persoon kan wel bedenken dat je misschien niet zo'n grote dunne aluminium mobiel moet kopen als je strakke broeken draagt…

   2. huismeester021 -

    Ga toch weg man ik heb een htc m8 ook van allu maar dan echt sterk
    Apple heeft gewoon een kut productie met deze telefoon geleverd voor een schandalig hoge prijs

   3. Danijel -

    De camera van de iPhone is wel echt een stuk beter dan die van de HTC. Dat vind ik een aardig belangrijk puntje 🙂

   4. Tybone -

    Wat heeft de One M8 hier nou mee te maken. Stop met steeds telefoons met elkaar te vergelijken (Dit gaat over de iPhone 6+) Elk toestel heeft zijn + & zijn – punten! Het is inderdaad jammer en raar dat hij zomaar buigt. Het is nu gewoon niet anders, volgende keer let Apple hier heus wel beter op.

   5. Martijn Gritter -

    Danijel ik hen de One M8 Mn tante de iPhone 5s, oké kwa pixels is het niet echt beter.. Maar als ik gewoon naar de foto kijk dan ziet die er van de One M8 er veel mooier uit. Ook mensen met een Galaxy S5 komen naar mij toe en zeggen dat mijn One M8 erg mooie foto's maakt.. dus ik weet niet hoor , maar die van de One M8 is echt niet slecht!

   6. Tybone -

    Oké de camera van de One M8 kan inderdaad niet tippen aan de andere high-end smartphones. Maar er wordt wel erg overdreven gedaan over de kwaliteit van de foto's. Ik ben het met Martijn eens. Ik heb genoeg mensen gehoord en gezien die zeiden dat de One M8 best mooie foto's kan maken. Ten tweede jij hebt die telefoon niet dus ik vind ook niet dat jij er (goed) over kan oordelen Danijel!

   7. Quasimodo -

    @Paatskie
    Deze opmerking is wel erg kort door de bocht. Je bent dus dom als je je iPhone in je zak houdt?
    Ik zou het om willen draaien: zet op de doos dat je hem niet in je broekzak mag houden omdat hij anders buigt om die "domme" mensen te behoeden voor de zwakheden van een iPhone.

   8. Tybone -

    @Danijel ik denk dat de gene die de One M8 hebben er beter over kunnen oordelen dan jij! Jullie hebben de telefoon voor een aantal weken. Misschien is er wel een update uitgekomen waardoor de camera beter presteert. Zoals ik eerder in een reactie zei weet ik dat de camera minder presteert dan de concurrentie, dat de camera slecht is, vind ik erg kort door de bocht en overdreven!

   9. Danijel -

    Mjah, no offense, ook zou dat zo zijn (wat dus niet zo is, heb het toestel nu in mn handen), als ik objectief kijken naar die grafiek van die onafhankelijke website die gerenomeerd is om haar tests, dan blijkt een iPhone 4S beter te presteren dan een HTC One M8…. Dat wil niet zeggen dat de HTC slechte foto's maakt, maar wel dat de iPhone gewoon een hele goede camera heeft.

   10. Tybone -

    @Danijel je hebt gelijk. Jullie hebben het toestel getest, dus jullie kunnen het beter weten. Maar heel veel mensen zeggen (waaronder andere reviewers) dat de camera slecht is en dat wilde ik ophelderen.

    Ik blijf met veel plezier jullie site bezoeken en reviews bekijken.

    Ps. Welk toestel maakt er betere foto's: One Mini 2 of One M8?

  2. Sylmaron -

   Je kunt ook zeggen dat als je zo'n prijs vraagt voor zo'n toestel je op zijn minst mag verwachten dat hij niet buigt. Ik heb nog nooit mensen over gebogen Notes gehoord.

   1. Paatskie -

    Dat is helemaal waar. Probeer deze fout ook niet goed te praten. Probeer alleen even te zeggen dat soms de domme menselijke factoor een grote rol speelt. Wie zit er nu 2 keer 4 uur in de auto met een 5,5 inch mobiel in zijn strakke broekzak terwijl je die ook gewoon naast je neer zou kunnen leggen…

   2. Danijel -

    Mjah geen idee. Een toestel is gemiddeld 2 jaar in ontwikkeling, dus lijkt me niet dat dat het is. Een beetje het zelfde als met antenna-gate, lijkt het. Gewoon tijdens de ontwikkeling niet opgevallen.

    Saffier is denk ik meer een productie-probleem en capaciteit.

   3. Timboektoe -

    Tijdsdruk?
    De iphone 5 en 5s zijn identiek. Ze hebben 2 jaar tijd gehad voor de iphone 6 en 6 plus.

  1. Danijel -

   Ik denk niet dat dat het is. Ik denk dat ze toestel simpelweg van binnen niet stevig genoeg hebben gemaakt. Ze zijn zeg maar de rolkooi vergeten van binnen, gok ik 😛 Desondanks mega vaag dat ze dit niet getest hebben..

   1. Quasimodo -

    Apple is door geslagen in het ontwerp. Form follows function.
    Onbegrijpelijk dat dit kan gebeuren bij een bedrijf als Apple met zoveel resources en zo weinig producten.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters