Klanten wisselen weinig van provider

Het blijkt dat weinig consumenten overstappen van provider. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt na een onderzoek onder 900 Nederlanders.

Meerderheid tevreden over huidige provider

In de laatste drie jaar is 21 procent van de klanten overgestapt van mobiele provider. Ook bij vaste providers lag het percentage op 21 procent. Dat heeft volgens de ACM vooral te maken met de klanttevredenheid. 60 procent van de deelnemers van het onderzoek geeft aan dat zij daarom niet overstappen. Een gunstige prijs en goede service stonden met 36 en 34 procent op de tweede en derde plek.

Prijzen vergelijken moeilijk

Twee derde van de klanten geeft aan dat zij vinden dat hun aanbieder een eerlijke prijs rekent. Slechts 22 procent van de consumenten vinden de te betalen prijs te hoog. Een twee derde meerderheid van de ondervraagden plaatst daarbij echter de kanttekening dat het moeilijk is om prijzen te vergelijken. Dit komt volgens hen omdat de abonnementsvoorwaarden van telecomaanbieders vaak anders zijn.

De waakhond heeft daarom laten weten dat hij in gesprek gaat met telecomaanbieders om de situatie te verbeteren. Daardoor zou het makkelijker moeten worden om de prijzen bij het overstappen te vergelijken. Wanneer de Autoriteit verwacht tot een eventuele oplossing te komen, is nog niet bekend.

Bron: ACM via NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters