‘Klanten Samsung loyaler dan die van Apple’

Dat Apple de meest loyale klanten heeft, blijkt een mythe te zijn. De Amerikaanse fabrikant legt het namelijk in consumentenloyaliteit af tegen Samsung, blijkt uit onderzoek.

Loyaliteit Apple en Samsung

Van oudsher lijkt het zo te zijn dat de ‘Apple-fanboys’ de meest trouwe en loyale klanten zijn die een bedrijf zich kan wensen. Een nieuwe iPhone? Dan staan de klanten van Apple dagen van tevoren al in de rij, zo lijkt het vaak te zijn. Dit blijkt dus een mythe te zijn. Niet de Apple-fanboys, maar de Samsung-fanboys zijn de meest trouwe en loyale klanten in de telecomindustrie.

Dit stelt SurveyMonkey, dat het onderzoek uitvoerde. Deze site doet vaker onderzoek naar hoe bedrijven op bepaalde gebieden scoren. Zo weten bedrijven beter wat consumenten nou écht van ze vinden. Samsung ontvangt 35 punten voor consumentenloyaliteit. Apple blijft steken op 28 punten, wat nog altijd ruim boven het gemiddelde in de branche is van 19 punten.

Apple scoort wél beter op het gebied van de klantenservice. Met 41 procent doet de fabrikant het duidelijk beter dan de 25 procent van Samsung. Beide bedrijven mogen hier niet trots op zijn, aangezien volgens SurveyMonkey de score eigenlijk minimaal 75 procent moet zijn.

Microsoft komt er helemaal niet goed vanaf. Op het gebied van consumentenloyaliteit scoort de fabrikant een -8. Microsoft scoort ook slecht wat betreft klantenservice, waarvoor het een score van maar 19 procent krijgt. Werk dus aan de winkel in Redmond.

Aan het onderzoek deden 5000 volwassenen mee. Dit onderzoek werd uitgevoerd in het vierde kwartaal van 2014.

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters