Klanten T-Mobile bundelen krachten om dekking

De stichting meldpunt collectief onrecht is een actie begonnen om T-Mobile klanten op te roepen om in verzet te komen tegen T-Mobile. De stichting gaat voor haar volgers onderzoeken welke maatregelen genomen dienen te worden

T-Mobile logo

Op de website van de stichting meldpunt collectief onrecht is te lezen dat het meldpunt klachten aan het verzamelen is voor T-Mobile. Tegen een vergoeding van 20 euro inschrijfgeld en 20 procent van de eventuele vergoeding die T-Mobile aan klanten zou kunnen gaan betalen kunnen klanten de stichting inschakelen om namens hun een regeling proberen te maken met de telco. De stichting laat weten dat het binnenkort bij T-Mobile langs gaat om de problemen te bespreken. Mocht dit echter niet lukken dan overweegt de stichting om juridische procedure te starten namens haar leden.

Volgens de telco hebben klanten weinig kans om het contract te kunnen ontbinden. De telco is volgens eigen zeggen met man en macht bezig om de problemen op te lossen en binnen drie weken zouden de eerste resultaten merkbaar zijn voor klanten. Uit een interview met ICT jurist Arnoud Engelfriet met All About Phones werd al duidelijk dat klanten weinig kans maken op ontbinding van het contract. Bij dit soort procedures moet de telco voldoende tijd hebben om het probleem op te lossen waarbij Engelfriet van een jaar uit gaat. Desalniettemin denkt de stichting haar recht te kunnen halen wegens wanprestaties van T-Mobile.

“Na inventarisatie van het aantal klachten en de aard daarvan zal SMCO mogelijke vervolgstappen nemen namens gedupeerden die zich hebben gemeld. Het doel van een eventuele actie van SMCO zal zijn het verkrijgen van een schadevergoeding voor geleden schade dan wel ontbinding van de overeenkomst. Of er aan een eventuele vervolgactie van SMCO kosten verbonden zullen zijn is nog niet bekend. Mocht dit het geval zijn worden gedupeerden hiervan op de hoogte gebracht, waarna zij kunnen besluiten om al dan niet te participeren aan de collectieve actie(s).”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters