Klanten van Vodafone bellen minder in het buitenland en buiten hun bundel

Vodafone Nederland zag zijn omzet dalen met 3,5 procent als gevolg van het feit mensen minder in het buitenland gebruik maken van de provider’s diensten. Ook gaan minder mensen over hun bundel heen.

Vodafone 845 telekoopwijzer

Volgens Vodafone Group, het moederbedrijf van Vodafone, heeft Vodafone Nederland last (pdf) van twee nieuwe fenomenen. Nederlandse consumenten zouden namelijk minder buiten hun bundel bellen en sms’en waardoor de provider simpelweg minder verdient. Ook gebruiken minder mensen de diensten van Vodafone in het buitenland, daar waar vorig jaar dit aantal juist nog flink groeide bij de provider.

Wel is Vodafone Nederland het land met de meeste smartphone-gebruikers van Vodafone groep. In totaal heeft 57 procent van de Vodafone Nederland klanten een smartphone. Volgens de provider hebben 73,4 procent van haar klanten een bijbehorend internetabonnement voor hun telefoon wat eveneens het grootste percentuele aantal is van Vodafone Group. Hierdoor weet Vodafone meer omzet te halen uit het mobiele internet dan in de omringende landen. Wel staan de prijzen onder druk, aldus het bedrijf.

In totaal kwam de omzet 3,5 procent lager uit in het afgelopen kwartaal tot op 461 miljoen euro. Het aantal klanten bleef gelijk, namelijk 5,3 miljoen stuks.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters