Kleine kinderen in gevaar door mobiel bellen

Kleine kinderen die mobiel bellen op straat worden daardoor afgeleid, waardoor ze 43% meer kans hebben op een ernstig ongeluk. Dat is onderzocht aan de universiteit van Alabama in Birmingham, bij het onderzoek waren 77 kinderen van 10 á 11 jaar oud betrokken.

Volgens een recent onderzoek van de universiteit van Alabama, lopen jonge kinderen die mobiel bellen een grotere kans op een ernstig verkeersongeluk dan hun leeftijdsgenootjes die niet aan het bellen zijn, terwijl ze over de stoep langs een drukke straat wandelen. Mobiele telefoons geven familieleden veel vertrouwen in de veiligheid van hun kind omdat ze dan bereikbaar zijn en het kind hen kan bereiken, maar de toestellen veroorzaken ook erg gevaarlijke situaties volgens de onderzoekers. Als kinderen meerdere dingen tegelijkertijd proberen te doen, zoals bellen en oversteken, gaat hun capaciteit om gevaarlijke situaties te vermijden hard omlaag waardoor ze juist in dit soort omstandigheden terecht komen.

Bij het onderzoek zijn 77 kinderen van 10 á 11 jaar oud getest, door middel van virtuele simulaties werd de reactietijd bij de kinderen gemeten. Kinderen die aan het bellen waren tijdens de test hadden 20% extra tijd nodig om de overkant van de straat te bereiken dan kinderen zonder telefoon. De kinderen met mobieltjes hadden daarbij 43% meer kans om in een gevaarlijke situatie terecht te komen of te worden geraakt door een voertuig

kind en mobiel 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters