Kleine Spaanse tabletmaker wint rechtszaak van Apple

Terwijl Apple er in sommige landen is geslaagd om de Samsungtablets van de markt te weren omdat die teveel op de iPad zouden lijken, is een kleine Spaanse tabletmaker juist in het gelijk gesteld. Apple heeft verloren.

NT-K tablet

De zaak in Spanje heeft echter geen enkele invloed op de talrijke rechtszaken die Apple in zeker tien landen heeft aangespannen tegen fabrikanten waarvan Apple vindt dat die zijn patenten schenden.

De Spaanse rechter heeft de claim van Apple tegen de lokale fabrikant NT-K afgewezen. De rechter vindt niet dat de tablet patenten van Apple schendt en wijst een verkoopverbod van de in China gefabriceerde NT-K-tablet af.

Waarom Apple een rechtszaak aanspande tegen z’n kleine speler als NT-K, die nauwelijks vijftienduizend tablets op de markt wil brengen, is een vraag die niet door Apple, maar wel door directeur Pedro David Pelaez van NT-K wordt beantwoord. Hij ziet het vooral als een poging van Apple om de lucratieve tabletmarkt dicht te spijkeren voor alle fabrikanten die ook iets willen maken. ”Wees realistisch. Wij betekenen helemaal niets. Ik denk dan ook niet dat ze alleen naar ons op jacht waren, maar de som van alle tabletmakers bij elkaar telt wel”, aldus Pelaez.

De tablets van NT-K kunnen dus in de Spaanse winkels blijven, maar dat geldt niet voor de Samsungtablets in Duitsland en Oostenrijk, en mogelijk nog andere landen waar Apple en Samsung in een hevig juridisch gevecht zijn verwikkeld. Inmiddels is wel duidelijk dat de uitkomst van al die rechtszaken per land enorm kan verschillen.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters