'Kleurrijke midrange-smartphone van HTC lekt uit met octacore-processor'

Op een Chinees-forum zijn afbeeldingen geplaatst van een kleurrijke smartphone van HTC. Het toestel zal volgens de bron over een MediaTek octacore-processor gaan beschikken.

Het beruchte forum van Eprice heeft de onderstaande afbeeldingen gepubliceerd van de nog onaangekondigde HTC-smartphone. Het zou gaan om een nieuwe smartphone die HTC vermoedelijk eind februari op het Mobile World Congress zal gaan aankondigen. Het zou gaan om een midrange-smartphone die in de Desire-lijn zal moeten gaan vallen. Daarnaast zou HTC de eerste fabrikant zijn die met de nieuwe octacore-processor van MediaTek aan de haal zal gaan, aldus de bron.

De nieuwe octacore-processor van MediaTek is een goedkope processor bedoeld voor midrange-smartphones. De nieuwe MT6592-processor is volgens het bedrijf de eerste echte octacore-processor voor mobieltjes en tablets. De processor beschikt over 8-kernen allemaal even krachtig, als zuinig zijn. Hierdoor kan elke kern zorgen voor prestaties, terwijl een andere kern op een lagerenergieniveau de achtergrond taken voor zijn rekening zal nemen. De chip is gebouwd op 28nm en elke core kan een snelheid van 2GHz bereiken.

Het verschil met de octacore van Samsung is dat de MediaTek-chip niet opgedeeld is in twee gedeeltes. Samsung maakt gebruik van vier ARM A15-kernen en vier A7-kernen. De A15 moet zorgen voor de prestaties, terwijl de A7 de batterij dient te ontzien. MediaTek heeft gekozen voor vier de zelfde chips die over de gehele linie wat zuiniger zijn. Door intelligente firmware moet de chip prestaties en batterijniveau optimaliseren. MediaTek maakt voor alle acht de kernen gebruik van ARM’s A7-architectuur.

De nog onbekende smartphone van HTC zal volgens de bron over een 5″-scherm gaan beschikken met een 720p-resolutie. Daarnaast zal er een 8-megapixelcamera op het toestel aanwezig zijn en 1.5GB aan ram.

HTC smartphone octacore 
HTC smartphone octacore 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    Ben heel benieuwd naar de prijs. Die 8-core is een heel interessante SoC.
    Ruwweg heeft een A15 de dubbbele rekenkracht van een A7 core. Met deze 8-core zie je dan ook dat bij de antutubenchmark scores neergezet worden die grof te vergelijken zijn met snapdragon 600 SoC's. Nadeel is wel dat alleen apps die goed multithreaded zijn de volledige potentie benutten. Maar dat geldt evengoed voor een quadcore.

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters