Kobo komt met een betaalbare e-reader

Kobo, de Canadese e-book winkel, heeft een eigen e-reader aangekondigd. Het apparaat krijgt een zes inch e-ink beeldscherm. Dit scherm moet overweg kunnen met ePub, PDF en Adobe DRM-bestanden. De verwachte verkoopprijs is 149 dollar.

Kobo reader

De reader heeft één gigabyte aan geheugen aan boord, dit is voldoende voor duizend boeken. Je kunt dit geheugen uitbreiden met een SD-kaart tot vier gigabyte. Bij aanschaf van het apparaat staan er al honderd gratis titels op. Met een volle accu kun je het apparaat zo’n twee weken gebruiken, dit staat gelijk aan 8000 pagina’s aan tekst. Ook heb je met deze Kobo keuze uit diverse lettertypes, zoals met of zonder schreef.

Omdat Kobo een goedkope reader op de markt wil zetten, heeft het bedrijf een aantal opties achterwegen moeten laten, zoals een touchscreen en een 3G- of WiFi-verbinding. Je kunt de boeken uploaden via de USB-poort, dit op het apparaat zit. Ook is Kobo bezig met software voor de iPhone, Blackberry en Android, om boeken via bluetooth van de telefoon naar de reader te sturen. Deze zomer zal het apparaat in de Amerikaanse winkels komen te liggen, voor slecht 149 dollar. Het is nog niet bekend of de reader naar Nederland komt.

Bron: Kobo Reader

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters