Kodak en Nokia sluiten een patenten deal

Kodak en Nokia hebben vandaag aangekondigd samen een patenten deal te hebben gesloten. Beide bedrijven kunnen nu van elkaars onderzoek profiteren.

Kodak brengt binnenkort in Nederland samen met Motorola de ZN5 uit. Dit is de eerste keer dat de camera producent zich begeeft op de telecom markt en blijkbaar zien ze daar wel brood in. Vandaag maakte Nokia en Kodak namelijk bekend dat ze een patenten deal hebben gesloten. Zo kunnen beide producenten van elkaars technieken gebruik maken en van elkaar leren. Onduidelijk is nog wat de producenten precies in elkaar zien en van elkaar willen leren maar de kans is groot dat Nokia het vooral op de foto techniek van de producent heeft gemunt. Zo zou het merk nog betere fotokwaliteit in haar telefoons kunnen stoppen. Kodak op zijn beurt is waarschijnlijk geïnteresseerd in de netwerk-kennis van Nokia en wil misschien draadloze technologie gaan toepassen in haar camera’s. Dit zijn overigens nog geruchten maar deze oplossingen liggen wel het meest voor de hand.

Onduidelijk is ook nog wanneer beiden producenten de eerste vruchten kunnen plukken van de deze samenwerking. Duidelijk is dat Nokia een flinke slag heeft geslagen als het gaat om camera modules voor telefoons.

Kodak_Mobile_Nokia_7610 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters