Kodak en Nokia sluiten een patenten deal

Kodak en Nokia hebben vandaag aangekondigd samen een patenten deal te hebben gesloten. Beide bedrijven kunnen nu van elkaars onderzoek profiteren.

Kodak brengt binnenkort in Nederland samen met Motorola de ZN5 uit. Dit is de eerste keer dat de camera producent zich begeeft op de telecom markt en blijkbaar zien ze daar wel brood in. Vandaag maakte Nokia en Kodak namelijk bekend dat ze een patenten deal hebben gesloten. Zo kunnen beide producenten van elkaars technieken gebruik maken en van elkaar leren. Onduidelijk is nog wat de producenten precies in elkaar zien en van elkaar willen leren maar de kans is groot dat Nokia het vooral op de foto techniek van de producent heeft gemunt. Zo zou het merk nog betere fotokwaliteit in haar telefoons kunnen stoppen. Kodak op zijn beurt is waarschijnlijk ge├»nteresseerd in de netwerk-kennis van Nokia en wil misschien draadloze technologie gaan toepassen in haar camera’s. Dit zijn overigens nog geruchten maar deze oplossingen liggen wel het meest voor de hand.

Onduidelijk is ook nog wanneer beiden producenten de eerste vruchten kunnen plukken van de deze samenwerking. Duidelijk is dat Nokia een flinke slag heeft geslagen als het gaat om camera modules voor telefoons.

Kodak_Mobile_Nokia_7610 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters