Kodak gaat Androidtelefoons maken

Kodak, bekend van de camera’s, gaat Androidtelefoons maken. De telefoons worden echter niet door Kodak zelf geproduceerd, maar door Bullitt, een bedrijf dat bekend is van ruggedized telefoons.

Titanengevecht om patenten van Kodak img 6393 instamatic

Bullitt maakt dit zelf bekend in een persbericht. Tijdens de CES worden de eerste Kodaktelefoons gepresenteerd. Bullitt belooft dat de telefoons een mooi design krijgen en dat ze op de laatste versie van Android lopen.

De Kodaksmartphones zullen zich uiteraard onderscheiden door hun fotokwaliteit. Die kwaliteit komt echter niet uit de lens, maar vooral uit de begeleidende camerasoftware, lijken we uit het persbericht te moeten begrijpen. De user interface wordt geroemd net als het uiterlijk van de telefoons.

De telefoons worden ook voorzien van een soort softwarematige afstandsbediening waarmee een slim neefje de telefoon op afstand kan overnemen, als de eigenaar er niet helemaal uit komt. Dat doet vermoeden dat het gaat om een soort seniorentelefoons.

Kodak en Bullitt denken dat ze met deze telefoons een segment aanboren waar nog weinigen zich mee bezighouden. “We leveren eenvoud zonder compromissen te sluiten”, zegt Oliver Schulte, de CEO van Bullitt. Hij vertelt verder dat de telefoons zijn voorzien van alle opties die ook op high-end Androidsmartphones zijn te vinden, maar dat de nadruk toch vooral ligt op fotografie, alsmede het printen en delen van foto’s.

Wat er precies wordt gepresenteerd is nog niet geheel helder, maar Kodak en Bullitt melden dat er in iededr geval een 4G-smartphone bij zitten, een tablet en een ‘connected camera’.

Bron: PR Newswire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Apple iPhone X samsung verkopen

Consumenten zijn positiever over Galaxy smartphones, dan over iPhones lees verder

Xiaomi Mi Mix 3

‘Achterkant Xiaomi Mi Mix 3 gelekt: iPhone X-lookalike?’ lees verder

opvouwbare smartphone

Gaat Samsung’s opvouwbare smartphone echt floppen? lees verder

Is je iPhone langzaam? ‘Nieuwe accu maakt oude iPhones sneller’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters