Kodak gaat Androidtelefoons maken

Kodak, bekend van de camera’s, gaat Androidtelefoons maken. De telefoons worden echter niet door Kodak zelf geproduceerd, maar door Bullitt, een bedrijf dat bekend is van ruggedized telefoons.

Titanengevecht om patenten van Kodak img 6393 instamatic

Bullitt maakt dit zelf bekend in een persbericht. Tijdens de CES worden de eerste Kodaktelefoons gepresenteerd. Bullitt belooft dat de telefoons een mooi design krijgen en dat ze op de laatste versie van Android lopen.

De Kodaksmartphones zullen zich uiteraard onderscheiden door hun fotokwaliteit. Die kwaliteit komt echter niet uit de lens, maar vooral uit de begeleidende camerasoftware, lijken we uit het persbericht te moeten begrijpen. De user interface wordt geroemd net als het uiterlijk van de telefoons.

De telefoons worden ook voorzien van een soort softwarematige afstandsbediening waarmee een slim neefje de telefoon op afstand kan overnemen, als de eigenaar er niet helemaal uit komt. Dat doet vermoeden dat het gaat om een soort seniorentelefoons.

Kodak en Bullitt denken dat ze met deze telefoons een segment aanboren waar nog weinigen zich mee bezighouden. “We leveren eenvoud zonder compromissen te sluiten”, zegt Oliver Schulte, de CEO van Bullitt. Hij vertelt verder dat de telefoons zijn voorzien van alle opties die ook op high-end Androidsmartphones zijn te vinden, maar dat de nadruk toch vooral ligt op fotografie, alsmede het printen en delen van foto’s.

Wat er precies wordt gepresenteerd is nog niet geheel helder, maar Kodak en Bullitt melden dat er in iededr geval een 4G-smartphone bij zitten, een tablet en een ‘connected camera’.

Bron: PR Newswire

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters