Kodak gaat Androidtelefoons maken

Kodak, bekend van de camera’s, gaat Androidtelefoons maken. De telefoons worden echter niet door Kodak zelf geproduceerd, maar door Bullitt, een bedrijf dat bekend is van ruggedized telefoons.

Titanengevecht om patenten van Kodak img 6393 instamatic

Bullitt maakt dit zelf bekend in een persbericht. Tijdens de CES worden de eerste Kodaktelefoons gepresenteerd. Bullitt belooft dat de telefoons een mooi design krijgen en dat ze op de laatste versie van Android lopen.

De Kodaksmartphones zullen zich uiteraard onderscheiden door hun fotokwaliteit. Die kwaliteit komt echter niet uit de lens, maar vooral uit de begeleidende camerasoftware, lijken we uit het persbericht te moeten begrijpen. De user interface wordt geroemd net als het uiterlijk van de telefoons.

De telefoons worden ook voorzien van een soort softwarematige afstandsbediening waarmee een slim neefje de telefoon op afstand kan overnemen, als de eigenaar er niet helemaal uit komt. Dat doet vermoeden dat het gaat om een soort seniorentelefoons.

Kodak en Bullitt denken dat ze met deze telefoons een segment aanboren waar nog weinigen zich mee bezighouden. “We leveren eenvoud zonder compromissen te sluiten”, zegt Oliver Schulte, de CEO van Bullitt. Hij vertelt verder dat de telefoons zijn voorzien van alle opties die ook op high-end Androidsmartphones zijn te vinden, maar dat de nadruk toch vooral ligt op fotografie, alsmede het printen en delen van foto’s.

Wat er precies wordt gepresenteerd is nog niet geheel helder, maar Kodak en Bullitt melden dat er in iededr geval een 4G-smartphone bij zitten, een tablet en een ‘connected camera’.

Bron: PR Newswire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy Note 8

Grootte vergeleken: Samsung Galaxy Note 8 naast iPhone 7 Plus, Galaxy S8 en meer! lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 onthuld: alles wat je moet weten lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Volg de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 hier live! lees verder

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo: 15 nieuwe features die je niet mag missen lees verder

Android 8.0 Oreo

Android Oreo is er! Maar wanneer krijg je het daadwerkelijk op je toestel? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters