Kodak wil een miljard dollar zien van RIM en Apple

Kodak heropent een rechtszaak tegen RIM en Apple. Deze bedrijven zouden een patent van Kodak hebben geschonden. Kodak eist een miljard dollar van de twee bedrijven.

Kodak RIM Apple rechtzaak

Kodak heeft hiertoe een zaak aangespannen bij de International Trade Commission in Amerika. Bij een eerdere zaak besloten de rechters van deze commissie dat RIM en Apple niets hoefden te betalen, omdat ze de patenten van Kodak niet hadden geschonden. Kodak wil dat de commissie zijn oordeel herziet.

Kodak meent dat Apple en RIM in de camera-applicaties in hun mobiele telefoons een techniek gebruiken die Kodak heeft gepatenteerd. Het gaat om de wijze waarop de camera’s een preview van een foto op lage resolutie geven.

Eerder beschuldigde Kodak met succes LG en Samsung van schending van hetzelfde patent. Van deze twee Koreaanse bedrijven ontving Kodak een miljard dollar. Ook die zaak werd aangespannen voor de ITC. Toen zat er een andere rechter.

De ITC kan overigens geen geldboetes opleggen, maar wel een blokkade opwerpen tegen de import van toestellen die zo’n patent schenden. Dat levert bedrijven zoveel schade op dat ze liever betalen.

Apple heeft overigens een tijd geleden al teruggeslagen door Kodak op zijn beurt van een patentschending te beschuldigen.

Kodak heeft het moeilijk op de markt. De digitale camera’s zijn op hun retour en Kodak haalt de meeste inkomsten inmiddels uit de patenten die het bedrijf heeft geregistreerd. Licenties zijn verstrekt aan zo’n dertig bedrijven, waaronder Motorola, LG, Sony Ericsson en Nokia.

Inmiddels heeft de rechter ingestemd met een hernieuwde behandeling van de claim van Kodak.

Bron: Slashgear

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters