Kodak wil een miljard dollar zien van RIM en Apple

Kodak heropent een rechtszaak tegen RIM en Apple. Deze bedrijven zouden een patent van Kodak hebben geschonden. Kodak eist een miljard dollar van de twee bedrijven.

Kodak RIM Apple rechtzaak

Kodak heeft hiertoe een zaak aangespannen bij de International Trade Commission in Amerika. Bij een eerdere zaak besloten de rechters van deze commissie dat RIM en Apple niets hoefden te betalen, omdat ze de patenten van Kodak niet hadden geschonden. Kodak wil dat de commissie zijn oordeel herziet.

Kodak meent dat Apple en RIM in de camera-applicaties in hun mobiele telefoons een techniek gebruiken die Kodak heeft gepatenteerd. Het gaat om de wijze waarop de camera’s een preview van een foto op lage resolutie geven.

Eerder beschuldigde Kodak met succes LG en Samsung van schending van hetzelfde patent. Van deze twee Koreaanse bedrijven ontving Kodak een miljard dollar. Ook die zaak werd aangespannen voor de ITC. Toen zat er een andere rechter.

De ITC kan overigens geen geldboetes opleggen, maar wel een blokkade opwerpen tegen de import van toestellen die zo’n patent schenden. Dat levert bedrijven zoveel schade op dat ze liever betalen.

Apple heeft overigens een tijd geleden al teruggeslagen door Kodak op zijn beurt van een patentschending te beschuldigen.

Kodak heeft het moeilijk op de markt. De digitale camera’s zijn op hun retour en Kodak haalt de meeste inkomsten inmiddels uit de patenten die het bedrijf heeft geregistreerd. Licenties zijn verstrekt aan zo’n dertig bedrijven, waaronder Motorola, LG, Sony Ericsson en Nokia.

Inmiddels heeft de rechter ingestemd met een hernieuwde behandeling van de claim van Kodak.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters