Koers TomTom en Garmin in vrije val na aankondiging Google

Kort na het bekendmaken van de turn-by-turn navigatieapplicatie Google Maps Navigation duikelden de koersen van zowel Garmin als TomTom naar benden. Google heeft met de gratis applicatie voor Android 2.0 de markt betreden van TomTom en Garmin en analisten zien het somber in voor de twee concurrenten.

Kort na de aankondiging van Google afgelopen woensdag beefde de navigatiewereld op zijn grondvesten. Google betrad na veel geruchten dan eindelijk de markt en deed dat met zijn eigen platform Android 2.0 en Google Maps. De softwaregigant introduceerde de nieuwe Google Maps Navigation, waarmee consumenten gratis turn-by-turn navigatie met gesproken aanwijzingen krijgen op hun Android-telefoon. De concurrenten TomTom en Garmin die hun inkomsten halen uit applicaties voor onder andere Windows Mobile, Symbian en iPhone waren niet gecharmeerd van de nieuwe applicatie en analisten voorspelden niet veel goeds. De kans dat Google deze markt niet grotendeels naar zich toe zal trekken wordt groot geacht.

Eerder gaf TomTom bij het bekendmaken van zijn kwartaalcijfers nog aan dat de markt voor mobiele navigatie steeds belangrijker wordt voor de producent. De kans is nu groot dat Google roet in het eten gaat gooien waardoor de twee grootste navigatieproducenten ter wereld het moeilijker gaan krijgen. Het aandeel TomTom stond gisteren na bekendmaking van zowel de kwartaalcijfers als de bekendmaking van Google op net geen 40 procent lager. Garmin zag zijn koers met 16 procent teruglopen die dag.

Koers TomTom en Garmin 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters