Kogan komt met 5-inch Androidtelefoon voor 113 euro, alleen voor Belgen

De nogal onbekende Australische fabrikant Kogan doet een 5-inch Androidsmartphone in de verkoop voor maar 113 euro. Helaas voor Nederland is het toestel hier niet verkrijgbaar, maar wel in België.

Kogan smarpthone

Behalve het grote scherm heeft het toestel geen topspecificaties, wat voor die prijs ook niet valt te verwachten. Toch kan het voor velen wel een aantrekkelijke telefoon zijn. Niet alleen het grote scherm, maar ook de dualcore processor en Android 4.0.4 zijn toch specificaties die aardig mee kunnen met de topmodellen van het afgelopen jaar.

Het scherm heeft een bescheiden WVGA-resolutie, waardoor het wat pixelig zal aandoen vergeleken met de HD-schermen die fabrikanten als Sony, HTC en Samsung het komend jaar gaan bieden op hun 5-inch modellen. Die toestellen kosten echter allemaal meer dan 500 euro. Daar kun je drie Kogan Agora’s voor kopen.

Het toestel heeft een dualcore processor met een redelijk snelle Cortex A9-CPU. Er kunnen twee simkaarten in het toestel worden gestoken. Op de achterkant zit een 5-megapixelcamera. Het toestel is behalve in Australië en België in nog negen andere landen te koop: Frankrijk, Finland, Hong Kong, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Spanje, Engeland en Amerika.

Kogan adverteert vooral met de prijs. ”Voor 22 procent van de prijs van een iPhone 4S of 23% van de prijs van een Samsung Galaxy Note heb je een 100% Kogan Agora smartphone”, aldus de fabrikant.

Bron: Kogan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. hanszw -

  Of je nou echt blij moet zijn met de meeste goedkopere Android smartphones is nog maar de vraag en afhankelijk wat je er mee in gedachten had. Het interne geheugen van de goedkopere modellen is veelal te weinig om daar diverse app's in te plaatsen. Sommigen zijn wel op de SD kaart te plaatsen maar veel productiviteits app's kunnen alleen maar in het interne geheugen of doen hat daar beter. Dit is best wel belangrijke informatie om te weten voordat je overgaat tot aanschaf van. Diverse mensen die ik ken waren hier over teleurgesteld.

  1. bartvuijk -

   Niet alleen de goedkope modellen, ik heb hier nog een originele HTC Desire rondslingeren waar je ook bijna niks op kon installeren vanwege het zeer beperkte intern geheugen. Maar bij deze Kogan valt dat wel mee. Er zit 4GB intern geheugen in plus 512 mb RAM, daar zou 'ie aardig wat apps op moeten kunnen draaien denk ik. En er kan uiteraard een microSD-kaart in worden gestoken.

   1. Dominick -

    Ligt er een beetje aan hoe die 4GB ingedeeld is. Als er maar 200MB voor apps beschikbaar gesteld is ben je nog nergens.

   2. bartvuijk -

    Daarvoor heeft Kogan een hele aparte oplossing. Op de bestelpagina van hun website staat dat er maximaal drie apparaten per klant kunnen worden besteld. Nou, dan verdeel je die apps toch gewoon over drie apparaten 😛

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters