Komst Samsung Galaxy S7 Active bevestigd

Beginnende bij de Samsung Galaxy S4 heeft Samsung steeds een Active variant van zijn vlaggenschipsmartphone aangekondigd. Over een Active variant van de Galaxy S7 was nog niet veel bekend, maar de komst van dit toestel lijkt nu wel bevestigd te zijn.

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uurGalaxy S7 en Galaxy S7 Edge

Samsung heeft tijdens het MWC in Barcelona de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge aangekondigd. Deze twee toestellen zijn voorzien van een water- en stofdicht ontwerp gebaseerd op het ontwerp van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. In de toestellen zit een Exyons 8-octacoreprocessor met 4GB ram. Het scherm in de Galaxy S7 is er een van een 5,1-inch formaat en bij de Galaxy S7 Edge van een 5,5-inch formaat, zowel de S7 als de S7 Edge hebben een quad-HD amoled paneel.

Komst Samsung Galaxy S7 Active bevestigdGalaxy S7 Active

Vorige week kwam Evan Blass met het nieuws dat Samsung een Active variant van zijn nieuwe vlaggenschipsmartphone zou aankondigden. Nu lijken deze geruchten, ongewild, bevestigd te zijn. In de compabiliteitslijst van de Samung Level applicatie heeft het bedrijf namelijk de Samsung Galaxy S7 Active vernoemd. Hierdoor kunnen we bijna zeker zijn dat de Active variant van de Galaxy S7 er binnenkort aankomt. De verwachtingen zijn dat het toestel eveneens voorzien zal zijn van een Exynos 8-octacoreprocessor, 4GB werkgeheugen, 32GB of 64GB intern geheugen, 12-megapixelachtercamera, 5-megapixelselfiecamera, een (5,1-inch) quad-HD amoled scherm en iets grotere batterij dan die in de Galaxy S7.

Samsung Galaxy S5 Active
Samsung Galaxy S5 Active

Active

De Active toestellen zijn met hun militaire keuring net iets steviger dan hun ‘normale’ variant. Hierdoor zien ze er meestal ook iets anders uit: er wordt vaak meer plastic in het ontwerp gebruikt omdat dit steviger is dan glas. Eveneens was het bij de Galaxy S4 en S6 Active het geval dat deze toestellen wel waterdicht waren terwijl de Galaxy S4 en Galaxy S6 (Edge) dit niet zijn.

Galaxy S7 Active

Veel weten over de Samsung Galaxy S7 Active weten we nog niet, buiten dat hij het modelunummer SM-G891A zal hebben en net iets steviger zal zijn dan de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Door deze extra stevigheid zou dit toestel meer geschikt moeten zijn voor gebruik in ruwere omstandigheden. Wanneer we meer weten over de Samsung Galaxy S7 Active, lees je het onmiddellijk op onze site.

Waarschijnlijk niet in de Benelux

Aangezien de Samsung Galaxy S5 Active de enige Active smartphone is die in de Nederlandse en Belgische winkelrekken verschenen is, verwachten we niet echt dat we de Galaxy S7 Active hier gaan zien verschijnen. Desalniettemin blijven we hopen op een Europese release van de Samsung Galaxy S7 Active.

Bron: PhoneArena.com

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters