Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm

Nu we steeds vaker te maken hebben met smartphones die bijna helemaal uit een scherm bestaan, is het telkens de vraag waar de vingerafdrukscanner geplaatsts zal worden. Deze wordt of verplaatst naar de achterkant van het scherm, of hij moet geïmplementeerd worden in het display zelf. Tot nu toe heeft nog geen enkel bedrijf gebruik gemaakt van die laatste optie in verband met technische problemen. Het lijkt er nu echter op dat Vivo als eerste op de wereld met zo’n in-display vingerafdrukscanner op de markt zal komen.

Teaser met gestileerde vingerafdruk door display

Een toestel met een in-display vingerafdrukscanner lijkt te worden gesuggereerd in de teaser aankondiging van Vivo voor het Mobile World Congress Shanghai. Op de foto lijkt het erop alsof een gestileerde vingerafdrukscanner dwars door een beeldscherm heen gaat. Daarnaast staat de tekst “Unlock the future”. Dit zou stiekem kunnen betekenen dat je dwars door het display heen je vingerafdruk alsnog kan laten scannen om hiermee je telefoon te ontgrendelen.

Vivo teaser in-display vingerafdrukscanner

Opgedoken video Vivo toestel ondersteunt in-display vingerafdrukscanner theorie

Hoewel het teaser beeld ook iets heel anders zou kunnen betekenen, ondersteunt een eerder opgedoken video de vingerafdrukscanner theorie. De video verscheen op de Chinese social media site Weibo en zou een Vivo toestel tonen met inderdaad de vingerafdrukscanner in het display.

Technologie niet perfect geïmplementeerd?

In ieder geval begint volgende week MWC Shanghai en zullen we zien waar Vivo naar hintte met de teaser. Mocht de maker van voornamelijk middenklassers het zijn gelukt om de technologie te perfectioneren, is het vreemd dat Samsung en Apple zoveel problemen ermee zouden hebben gehad. Aan de andere kant zou het ook kunnen betekenen dat er wel een scanner is, maar dat de technologie nog niet helemaal optimaal is.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters