Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm

Nu we steeds vaker te maken hebben met smartphones die bijna helemaal uit een scherm bestaan, is het telkens de vraag waar de vingerafdrukscanner geplaatsts zal worden. Deze wordt of verplaatst naar de achterkant van het scherm, of hij moet geïmplementeerd worden in het display zelf. Tot nu toe heeft nog geen enkel bedrijf gebruik gemaakt van die laatste optie in verband met technische problemen. Het lijkt er nu echter op dat Vivo als eerste op de wereld met zo’n in-display vingerafdrukscanner op de markt zal komen.

Teaser met gestileerde vingerafdruk door display

Een toestel met een in-display vingerafdrukscanner lijkt te worden gesuggereerd in de teaser aankondiging van Vivo voor het Mobile World Congress Shanghai. Op de foto lijkt het erop alsof een gestileerde vingerafdrukscanner dwars door een beeldscherm heen gaat. Daarnaast staat de tekst “Unlock the future”. Dit zou stiekem kunnen betekenen dat je dwars door het display heen je vingerafdruk alsnog kan laten scannen om hiermee je telefoon te ontgrendelen.

Vivo teaser in-display vingerafdrukscanner

Opgedoken video Vivo toestel ondersteunt in-display vingerafdrukscanner theorie

Hoewel het teaser beeld ook iets heel anders zou kunnen betekenen, ondersteunt een eerder opgedoken video de vingerafdrukscanner theorie. De video verscheen op de Chinese social media site Weibo en zou een Vivo toestel tonen met inderdaad de vingerafdrukscanner in het display.

Technologie niet perfect geïmplementeerd?

In ieder geval begint volgende week MWC Shanghai en zullen we zien waar Vivo naar hintte met de teaser. Mocht de maker van voornamelijk middenklassers het zijn gelukt om de technologie te perfectioneren, is het vreemd dat Samsung en Apple zoveel problemen ermee zouden hebben gehad. Aan de andere kant zou het ook kunnen betekenen dat er wel een scanner is, maar dat de technologie nog niet helemaal optimaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Sony Xperia XZ1

‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters