Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm

Nu we steeds vaker te maken hebben met smartphones die bijna helemaal uit een scherm bestaan, is het telkens de vraag waar de vingerafdrukscanner geplaatsts zal worden. Deze wordt of verplaatst naar de achterkant van het scherm, of hij moet geïmplementeerd worden in het display zelf. Tot nu toe heeft nog geen enkel bedrijf gebruik gemaakt van die laatste optie in verband met technische problemen. Het lijkt er nu echter op dat Vivo als eerste op de wereld met zo’n in-display vingerafdrukscanner op de markt zal komen.

Teaser met gestileerde vingerafdruk door display

Een toestel met een in-display vingerafdrukscanner lijkt te worden gesuggereerd in de teaser aankondiging van Vivo voor het Mobile World Congress Shanghai. Op de foto lijkt het erop alsof een gestileerde vingerafdrukscanner dwars door een beeldscherm heen gaat. Daarnaast staat de tekst “Unlock the future”. Dit zou stiekem kunnen betekenen dat je dwars door het display heen je vingerafdruk alsnog kan laten scannen om hiermee je telefoon te ontgrendelen.

Vivo teaser in-display vingerafdrukscanner

Opgedoken video Vivo toestel ondersteunt in-display vingerafdrukscanner theorie

Hoewel het teaser beeld ook iets heel anders zou kunnen betekenen, ondersteunt een eerder opgedoken video de vingerafdrukscanner theorie. De video verscheen op de Chinese social media site Weibo en zou een Vivo toestel tonen met inderdaad de vingerafdrukscanner in het display.

Technologie niet perfect geïmplementeerd?

In ieder geval begint volgende week MWC Shanghai en zullen we zien waar Vivo naar hintte met de teaser. Mocht de maker van voornamelijk middenklassers het zijn gelukt om de technologie te perfectioneren, is het vreemd dat Samsung en Apple zoveel problemen ermee zouden hebben gehad. Aan de andere kant zou het ook kunnen betekenen dat er wel een scanner is, maar dat de technologie nog niet helemaal optimaal is.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters