Koninginnedag-gangers in Amsterdam worden geïnformeerd via Bluetooth

Koninginnedag is in steden als Amsterdam altijd weer een grote, gezellige, chaos. Om de mensenmassa’s morgen een beetje goed door de Amsterdamse straten te leiden heeft vervoersbedrijf GVB besloten mensen informatie te geven via Bluetooth.

Koninginnedag Amsterdam

Op Koninginnedag is heel Nederland in rep en roer en vooral Amsterdam is erg geliefd onder de feestgangers. Met vele festivals, evenementen en markten is Amsterdam een erg populaire plaats om te vertoeven op Koninginnedag en het is dan ook altijd een chaotische boel in onze hoofdstad op 30 april. Vele duizenden mensen proberen op hun bestemming te komen en velen hiervan hebben nog geen idee wat ze precies gaan doen en wanneer ze weer terug naar huis moeten. GVB, het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam, heeft iets bedacht om deze mensen meer informatie te geven. Er zijn speciale Bluetooth-zones aangelegd waar je als feestganger handige informatie kan ontvangen op je mobieltje.

De metrostations Centraal Station, Weesperplein, Waterlooplein en Zuid zijn morgen, op 30 april 2009, uitgerust met deze Bluetooth-zones. Op speciaal aangegeven plaatsen kunnen bezitters van een mobieltje met Bluetooth informatie ontvangen over de reistijden van de metro’s. Ook zullen mensen die Bluetooth aan hebben staan en de informatie accepteren een overzicht ontvangen van waar en wanneer welke evenementen plaatsvinden en als leuke extra komt er nog een ringtone met de informatie mee. Mocht je niet over Bluetooth beschikken, dan kun je de info downloaden door deze via een sms’je op te vragen, wat 25 cent plus je telefoonkosten kost.

Bron: GVB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hella -

    Wat een leuke actie van het GVB. Het vervoersbedrijf gaat wel met de tijd mee vind ik. Die ringtone die als een trambel klinkt ook gaaf. Ik reis meer met de bus, dus een toeter is ook leuk. De rugzakjes vorig jaar waren trouwens ook handig om je spulletjes in te doen. Het GVB doet wel handige dingen vind ik.

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters