Koninginnedag-gangers in Amsterdam worden geïnformeerd via Bluetooth

Koninginnedag is in steden als Amsterdam altijd weer een grote, gezellige, chaos. Om de mensenmassa’s morgen een beetje goed door de Amsterdamse straten te leiden heeft vervoersbedrijf GVB besloten mensen informatie te geven via Bluetooth.

Koninginnedag Amsterdam

Op Koninginnedag is heel Nederland in rep en roer en vooral Amsterdam is erg geliefd onder de feestgangers. Met vele festivals, evenementen en markten is Amsterdam een erg populaire plaats om te vertoeven op Koninginnedag en het is dan ook altijd een chaotische boel in onze hoofdstad op 30 april. Vele duizenden mensen proberen op hun bestemming te komen en velen hiervan hebben nog geen idee wat ze precies gaan doen en wanneer ze weer terug naar huis moeten. GVB, het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam, heeft iets bedacht om deze mensen meer informatie te geven. Er zijn speciale Bluetooth-zones aangelegd waar je als feestganger handige informatie kan ontvangen op je mobieltje.

De metrostations Centraal Station, Weesperplein, Waterlooplein en Zuid zijn morgen, op 30 april 2009, uitgerust met deze Bluetooth-zones. Op speciaal aangegeven plaatsen kunnen bezitters van een mobieltje met Bluetooth informatie ontvangen over de reistijden van de metro’s. Ook zullen mensen die Bluetooth aan hebben staan en de informatie accepteren een overzicht ontvangen van waar en wanneer welke evenementen plaatsvinden en als leuke extra komt er nog een ringtone met de informatie mee. Mocht je niet over Bluetooth beschikken, dan kun je de info downloaden door deze via een sms’je op te vragen, wat 25 cent plus je telefoonkosten kost.

Bron: GVB

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters