Koreaanse designer bedenkt telefoon met luchtzuiveringsinstallatie

In het kader van groene telefoons heeft een Koreaanse designer een nieuw concept bedacht van een telefoon die de lucht zuivert. Het toestel laat de lucht door een luchtzuiveringsinstallatie gaan en zo zal deze schoon aan de andere kant van het toestel er weer uit komen.

Millieuvriendelijke telefoons worden een steeds groter issue binnen de telecomwereld en de GreenHeart-lijn van Sony Ericsson en de Blue Earth-telefoon van Samsung zijn nog maar een begin. Het kan echter nog veel extemer, dit heeft een Koreaanse designer laten zien met een nieuwe concept. De designer, Ju Young Kim, maakte een telefoon met een ingebouwde luchtzuiveringsinstallatie.

Het concept, met de aan AirLoad, laat aan de ene kant van het toestel lucht binnen, waarna het toestel met een sensor de mate van luchtverontreiniging zal bepalen en daarna de lucht met een luchtzuiveringsinstallatie zal reinigen en aan de andere kant weer schoon zal uitblazen. Om de gemoedstoestand van de gebruiker te verbeteren voegt de telefoon ook nog aroma’s toe aan de gezuiverde lucht. Aangezien het hier om een concept gaat zal het natuurlijk nooit op de markt belanden, maar het laat wel zien wat er in de toekomst allemaal mogelijk is op dit vlak.

AirLoad concept 

Bron: Mobile Review

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters