Koreaanse providers starten verkoop Galaxy S5 tegen de wensen van Samsung in

In Korea zijn verschillende providers gestart met het verkopen en uitleveren van de Galaxy S5 van Samsung. De fabrikant is het hier niet mee eens en heeft de providers met klem verzocht te wachten tot 11 april.

De drie Zuid-Koreaanse providers SK Telecom, KT en LG U+ hebben van de overheid een verkoopverbod opgelegd gekregen van de overheid voor de maand april omdat ze in het verleden prijsafspraken hebben gemaakt. De providers mogen 40 dagen lang geen nieuwe klanten werven als boetedoening voor hun prijsafspraken in het verleden. De maatregelen gaat 5 april in en dat is zes dagen voor de lancering van de Galaxy S5 van Samsung. Daarom hebben de providers besloten om maar alvast te beginnen met de verkoop en levering van het toestel in Zuid-Korea.

Samsung zelf is hier niet van gediend en de fabrikant laat dan ook in een statement weten dat het gaat uitzoeken hoe het zover heeft kunnen komen dat de providers zich niet houden aan de wereldwijde lancering van het toestel op 11 april. De Co-CEO van Samsung, JK Shin, liet een dag eerder nog weten dat de Zuid-Koreaanse providers niet eerder zouden starten met de verkoop van het toestel. Iedereen zou zich moeten houden aan de datum van 11 april, waarna het toestel over verkrijgbaar moet zijn, waaronder Nederland.

Samsung biedt haar verontschuldiging aan aan de klanten die zich benadeeld voelen. De fabrikant gaat dan ook eerst alle feiten op tafel krijgen alvorens het de providers door het slijk gaat halen.

Samsung Galaxy S5 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters