Kosteloos Europees roamen nog ver weg

Het is niet mogelijk om voor het einde van 2015 kosteloos roamen in de hele Europese Unie in te voeren, zodat je in alle EU-landen voor dezelfde kosten kunt bellen als thuis. Dat meldt het Europese samenwerkingsverband van telecomtoezichthouders Berec, zo schrijft nu.nl.

De nieuwssite citeert een advies waarin Berec vertelt dat het onmogelijk is om de telecommarkt wat internationaal roamen betreft gelijk te schakelen. Daar is meer tijd voor nodig gezien de grote verschillen in tarieven en de opbouw ervan.

Hiermee is het dus onmogelijk om de eis van voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes uit te voeren, die wilde dat je straks overal in de EU voor je thuistarief kunt bellen, sms’en en internetten. Nu moeten klanten daarvoor vaak een opslag betalen, omdat telecomproviders de kosten van het gebruik van elkaars netwerk aan elkaar moeten vergoeden. Die opslag wordt bij consumenten in rekening gebracht en dat zorgde in het verleden nogal eens voor torenhoge rekeningen voor vakantiegangers, die dit niet in de gaten hadden.

Door de jaren heen heeft de Europese Commissie de roamingkosten al flink verlaagd. Overal bellen voor het tarief dat bij de eigen provider wordt betaald, is echter nog niet mogelijk omdat het een inkomstenverlies voor veel telecomproviders betekent. Uit het artikel van nu.nl wordt niet duidelijk wanneer Berec denkt de ‘platte’ tarieven wel in te kunnen voeren. Sommige EU-landen zijn bang dat de providers als reactie op de roaming-eis de gewone tarieven gaan opschroeven.

Bron: nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters