Kosteloos Europees roamen nog ver weg

Het is niet mogelijk om voor het einde van 2015 kosteloos roamen in de hele Europese Unie in te voeren, zodat je in alle EU-landen voor dezelfde kosten kunt bellen als thuis. Dat meldt het Europese samenwerkingsverband van telecomtoezichthouders Berec, zo schrijft nu.nl.

De nieuwssite citeert een advies waarin Berec vertelt dat het onmogelijk is om de telecommarkt wat internationaal roamen betreft gelijk te schakelen. Daar is meer tijd voor nodig gezien de grote verschillen in tarieven en de opbouw ervan.

Hiermee is het dus onmogelijk om de eis van voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes uit te voeren, die wilde dat je straks overal in de EU voor je thuistarief kunt bellen, sms’en en internetten. Nu moeten klanten daarvoor vaak een opslag betalen, omdat telecomproviders de kosten van het gebruik van elkaars netwerk aan elkaar moeten vergoeden. Die opslag wordt bij consumenten in rekening gebracht en dat zorgde in het verleden nogal eens voor torenhoge rekeningen voor vakantiegangers, die dit niet in de gaten hadden.

Door de jaren heen heeft de Europese Commissie de roamingkosten al flink verlaagd. Overal bellen voor het tarief dat bij de eigen provider wordt betaald, is echter nog niet mogelijk omdat het een inkomstenverlies voor veel telecomproviders betekent. Uit het artikel van nu.nl wordt niet duidelijk wanneer Berec denkt de ‘platte’ tarieven wel in te kunnen voeren. Sommige EU-landen zijn bang dat de providers als reactie op de roaming-eis de gewone tarieven gaan opschroeven.

Bron: nu.nl

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters