KPN adviseert aandeelhouders niet in de gaan op bod van América Móvil

Operator KPN heeft vandaag haar aandeelhouders geadviseerd om niet in te gaan op het bod van América Móvil. Volgens het bedrijf is de 8 euro die América Móvil biedt per aandeel veel te laag.

Volgens KPN is het aandeel van het bedrijf momenteel velen malen hoger dan 8, aldus de provider in een statement. KPN CEO Eelco Blok meent dat het geen verstandige zet zou zijn van aandeelhouders om in te gaan op het bod van América Móvil omdat het bedrijf dan veel macht krijgt tijdens de aandeelhoudersvergadering van KPN en gelijktijdig ook het aandeel van KPN zwaar onderwaardeert.

América Móvil heeft een bod uitgebracht van 8 euro per aandeel en wil in totaal 27.7 procent van de aandelen van KPN in handen krijgen. Analisten en KPN menen echter dat het aandeel een stuk meer waard is, rond de 11 en 12 euro per aandeel. Als aandeelhouders in zouden gaan op het bod van het Zuid-Amerikaanse bedrijf dan zouden de aandelen van KPN een stuk minder waard worden.

América Móvil heeft momenteel al 5 procent van de aandelen van KPN in handen. Afgelopen week werd duidelijk dat het bedrijf officieel door ging met het bod voor KPN. Onduidelijk is nu of América Móvil haar bod gaat herzien.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters