KPN België biedt eind dit jaar HSDPA

Base, het dochterbedrijf van KPN in België, heeft onlangs aangekondigd dat het eind 2009 3G gaat aanbieden aan zijn klanten met een maximumsnelheid van 7,2Mbps.

Base

Base is de laatste operator in België die begint met het bouwen van een 3G-netwerk, de concurrenten Proximus en Mobistar hadden het al een tijdje. Volgens de operator was er vroeger nog geen behoefte aan sneller mobiel internet omdat vooral zakelijke gebruikers daar gebruik van maakten en Base zich tot nog toe alleen op de consumentenmarkt richtte. Volgens de telco zou er nu wél vraag naar zijn vanwege e-readers en netbooks. Zo kwam Nokia eerder al met een 3G-netbook en Sony met een e-reader. De internetgebruikers van Base moesten het voorlopig doen met een EDGE-netwerk met een maximumsnelheid van 384Kbps.

Voorlopig zijn er nog geen prijzen bekend maar de kans is groot dat de telco goedkoper internet wil aanbieden dan de concurrentie door de huidige prijzen aan te houden die de operator nu voor EDGE rekent. Dat is nu zo’n 10 euro voor 500MB, wat relatief goedkoop is voor België. Concurrent Proximus vraagt 19,99 euro voor slechts 200MB en Mobistar 18 euro. De goedkoopste provider voor mobiel internet in België blijft Mobile Vikings, die zo’n 15 euro vraagt voor 1GB. Deze maakt gebruik van het BASE-netwerk en zal dus binnenkort ook 3G ondersteunen en gooit daarmee de grootste troef van de concurrentie overboord.

Base maakte eerder ook al bekend dat het trouwe werknemers drie maanden betaald verlof zou schenken. Base had aan het einde van 2008 zo’n 732 mensen in dienst en een marktaandeel van circa 24% met een jaaromzet van 647 miljoen euro.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters