KPN belooft betere binnenshuis 3G-dekking dankzij uitrol UMTS 900

KPN gaat dit najaar haar UMTS 900-frequentie activeren. Hierdoor moet het bereik binnenshuis sterk verbeteren voor 3G, aldus de provider.

Volgens KPN zal de nieuwe frequentie eind dit jaar actief worden gemaakt. De 3G-verbinding zal dan door de provider op de 900MHz worden uitgezonden. Deze lage frequentie zorgt ervoor dat het bereik binnenshuis verbeterd wordt omdat het signaal sterker is dan op hogere frequenties. De reikwijdte is wel minder ver van 900, maar het signaal zelf is wel krachtiger. Momenteel wordt UMTS door de Nederlandse providers op 2100MHz uitgezonden.

De provider zal eind dit jaar heel Nederland bedekken met de 900-frequentie. Momenteel is een gedeelte van de randstad al voorzien van deze frequentie bij de provider. De provider benadrukt dat de uitrol van deze frequentie niet zonder slag of stoot gaat. “De uitrol van UMTS 900 is een complexe operatie. Het betekent dat de hoeveelheid frequenties die beschikbaar zijn voor het GSM-netwerk minder worden. Daarom kan UMTS 900 alleen in een gebied geactiveerd worden als meer dat 80% van de opstelpunten voorbereid is”, aldus de provider in een persbericht. Klanten van Telfort, Simyo en Hi zullen eveneens van de frequentie standaard gebruik kunnen maken.

KPN 900 frequentie 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters