KPN biedt de helft van de Nederlandse bevolking 4G aan

KPN heeft bekend gemaakt dat de helft van haar klanten over 4G kan beschikken. De operator hoopt in Q1 2014 al haar klanten te kunnen voorzien van 4G in Nederland.

KPN gooit de turbo op uitrol van 4G LTE-netwerk Kpn

KPN heeft de 4G-dekking in vier maanden tijd weten op te krikken tot 50 procent van haar klanten in Nederland. Inmiddels kan de gehele randstad, inclusief Utrecht, nu beschikken over 4G, zo laat de provider middels een persconferentie in de stad weten. De provider loopt daarmee volgens eigen zeggen ruim op schema met de uitrol van 4G in ons land. De bedoeling is dat in maart 2014 als laatste Zeeland, Groningen en Friesland 4G-dekking krijgen.

Volgens KPN beschikt nu de gehele randstad over 4G en zal in het komend half jaar Brabant, Gelderland en Maastricht aan de beurt zijn. Ondertussen zal een gedeelte van Groningen, waaronder Groningen stad zelf, ook de beschikking krijgen over 4G, zo belooft de provider. De provider weet wekelijks 60 locaties aan te passen aan 4G en in totaal moet KPN 4000 locaties voorzien van nieuwe apparatuur. KPN heeft dan ook besloten om haar netwerk versneld uit te rollen in ons land.

De provider wilde nog niet zeggen hoeveel klanten een 4G-abonnement hebben genomen. Wel laat een woordvoerder doorschemeren dat dit aantal op schema ligt volgens hun eigen verwachtingen “en soms zelfs een beetje voor op schema”. Volgens KPN stappen ook klanten over van andere providers voor 4G. De woordvoerder kon echter niet zeggen om hoeveel klanten dit zou gaan. KPN meent dat de klanten die nu al over een 4G-bundel beschikken erg positief zijn over de nieuwe dienst. Als grootste pluspunt wordt de snelheid en de stabiliteit ervaren, aldus KPN tijdens de presentatie van 4G in Utrecht.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters