KPN boekt miljoenenverlies

Telecomprovider KPN heeft het afgelopen kwartaal een verlies geleden van 76 miljoen euro. Dat slechte resultaat ontstaat onder meer doordat mensen steeds minder bellen en sms’en. Ook werd een grote afschrijving gedaan, maar wel groeide het aantal klanten.

KPN boekt miljoenenverlies Kpn

Het mobiele dataverkeer vervangt in toenemende mate het bellen en sms’en.KPN is er nog niet in geslaagd om de inkomsten uit mobiel internet zodanig te verbeteren dat de dalende inkomsten door het traditionele gebruik van een telefoon, bellen/sms, er goed door worden gemaakt. Wel groeide het aantal klanten met 84.000 mensen en nog eens 37.000 mobiele abonnementen, maar dit was onvoldoende om het verlies aan inkomsten goed te maken.

Dat heeft niet zozeer met het belgedrag van klanten te maken, maar wel met een afschrijving van 114 miljoen euro op de belangen van KPN in glasvezelbedrijf Reggefiber. Daardoor ontstond afgelopen kwartaal een verlies, terwijl hetzelfde kwartaal in 2013 nog een winst van 87 miljoen euro werd geboekt. Zonder die afschrijving was er sprake van een winst van 38 miljoen euro geweest.

De omzet neemt af, maar wel wat minder hard dan in het tweede kwartaal. Toen daalde het nog met zeven procent, het afgelopen kwartaal was dat bijna vijf procent. Het bedrijfsresultaat daalde in totaal met 15 procent naar 650 miljoen euro. Ondanks de tegenvallende cijfers meldt KPN dat het financiële resultaat eind dit jaar zal stabiliseren.

De verkoop van het Duitse E-Plus leverde KPN vijf miljard euro op, waarvan twee miljard wordt benut om de schuldenlast van het bedrijf aan te pakken.

Bron: Persbericht KPN

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters