KPN boekt miljoenenverlies

Telecomprovider KPN heeft het afgelopen kwartaal een verlies geleden van 76 miljoen euro. Dat slechte resultaat ontstaat onder meer doordat mensen steeds minder bellen en sms’en. Ook werd een grote afschrijving gedaan, maar wel groeide het aantal klanten.

KPN boekt miljoenenverlies Kpn

Het mobiele dataverkeer vervangt in toenemende mate het bellen en sms’en.KPN is er nog niet in geslaagd om de inkomsten uit mobiel internet zodanig te verbeteren dat de dalende inkomsten door het traditionele gebruik van een telefoon, bellen/sms, er goed door worden gemaakt. Wel groeide het aantal klanten met 84.000 mensen en nog eens 37.000 mobiele abonnementen, maar dit was onvoldoende om het verlies aan inkomsten goed te maken.

Dat heeft niet zozeer met het belgedrag van klanten te maken, maar wel met een afschrijving van 114 miljoen euro op de belangen van KPN in glasvezelbedrijf Reggefiber. Daardoor ontstond afgelopen kwartaal een verlies, terwijl hetzelfde kwartaal in 2013 nog een winst van 87 miljoen euro werd geboekt. Zonder die afschrijving was er sprake van een winst van 38 miljoen euro geweest.

De omzet neemt af, maar wel wat minder hard dan in het tweede kwartaal. Toen daalde het nog met zeven procent, het afgelopen kwartaal was dat bijna vijf procent. Het bedrijfsresultaat daalde in totaal met 15 procent naar 650 miljoen euro. Ondanks de tegenvallende cijfers meldt KPN dat het financiële resultaat eind dit jaar zal stabiliseren.

De verkoop van het Duitse E-Plus leverde KPN vijf miljard euro op, waarvan twee miljard wordt benut om de schuldenlast van het bedrijf aan te pakken.

Bron: Persbericht KPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters