KPN boert beter maar wil af van 2000 arbeiders

Telecombedrijf KPN wil, ondanks goede resultaten, de komende twee jaar tweeduizend banen extra schrappen. In 2005 werd door het telecomconcern al een reductie van achtduizend banen aangekondigd.

De komende vijf jaar zal meer dan de helft van de huidige 18.000 banen bij KPN verdwijnen. De banenreductie moet leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van 110 miljoen euro. Door het aantal externe medewerkers met 1300 te reduceren wil de telecomaanbieder jaarlijks nog eens 130 miljoen euro in de knip houden, zo heeft KPN dinsdag bij de publicatie van zijn jaarcijfers over 2007 bekendgemaakt.

Uit die cijfers blijkt dat KPN in het vierde kwartaal een nettowinst heeft geboekt van 1,58 miljard euro, bijna vier keer zoveel als in het laatste kwartaal in 2006. De omzet steeg van 3,04 miljard euro naar 3,66 miljard euro. Over heel 2007 werd een winst van 2,65 miljard euro op een omzet van 12,01 miljard euro gedraaid. Daarmee steeg de omzet ten opzichte van 2006 met nog geen vijf procent, maar de winst nam met ruim 67 procent toe. KPN-topman Ad Scheepbouwer liet verder weten dat het bedrijf momenteel geen fusiegesprekken voert, omdat het voorlopig nog druk bezig is om het vorig jaar overgenomen Getronics te integreren.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters