KPN boert beter maar wil af van 2000 arbeiders

Telecombedrijf KPN wil, ondanks goede resultaten, de komende twee jaar tweeduizend banen extra schrappen. In 2005 werd door het telecomconcern al een reductie van achtduizend banen aangekondigd.

De komende vijf jaar zal meer dan de helft van de huidige 18.000 banen bij KPN verdwijnen. De banenreductie moet leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van 110 miljoen euro. Door het aantal externe medewerkers met 1300 te reduceren wil de telecomaanbieder jaarlijks nog eens 130 miljoen euro in de knip houden, zo heeft KPN dinsdag bij de publicatie van zijn jaarcijfers over 2007 bekendgemaakt.

Uit die cijfers blijkt dat KPN in het vierde kwartaal een nettowinst heeft geboekt van 1,58 miljard euro, bijna vier keer zoveel als in het laatste kwartaal in 2006. De omzet steeg van 3,04 miljard euro naar 3,66 miljard euro. Over heel 2007 werd een winst van 2,65 miljard euro op een omzet van 12,01 miljard euro gedraaid. Daarmee steeg de omzet ten opzichte van 2006 met nog geen vijf procent, maar de winst nam met ruim 67 procent toe. KPN-topman Ad Scheepbouwer liet verder weten dat het bedrijf momenteel geen fusiegesprekken voert, omdat het voorlopig nog druk bezig is om het vorig jaar overgenomen Getronics te integreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters