KPN breidt capaciteit 4G netwerk uit

KPN heeft aangekondigd later dit jaar de theoretische snelheden van haar 4G netwerk te verhogen naar 375 Mbps. Dat is een serieuze stijging voor het netwerk.

KPN breidt frequentieruimte 4G uit

Momenteel heeft het 4G netwerk van KPN een theoretische downloadsnelheid van maximaal 225 Mbps. De provider laat nu weten dat theoretisch maximum te verhogen naar 375 Mbps en wil dat dit jaar nog doen. KPN kan dat mogelijk maken door één van de 3G frequenties te gebruiken voor het 4G netwerk.

KPN begon in 2012 met de uitrol van 4G en starte daarmee op de lage 800 Mhz band. Een lage frequentie maakt het mogelijk om met relatief weinig antennes een groot bereik te realiseren maar doet het minder goed in dichtbevolkte gebieden. Zo werd al een theoretische maximumsnelheid van 150 Mbps gehaald. Vervolgens breidde de provider het netwerk uit naar de 10 MHz frequentie in de 1800 MHz om nog eens het theoretisch maximum met 75 Mbps te verhogen.

De volgende stap voor het netwerk begint nu dit jaar en zal bereikt worden door nog een frequentieruimte te voorzien voor 4G. Die zogenaamde triple carrier aggregatie wordt wel alleen ondersteund door bepaalde smartphones die in staat zijn signalen op deze frequenties te ontvangen. Momenteel behoren de LG G5, Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge en HTC One A9 tot die lijst.

Voorlopig ondersteunen dus alleen zeer nieuwe toestellen de nieuwe technologie maar in de toekomst zal dat snel uitbreiden en zullen ook toestellen in lagere budgetklassen volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters